USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Університет третього віку» запрошує волинян на навчання

14 Вересня 2013 15:46
Волинян, які на заслуженому відпочинку, запрошують стати слухачами «Університету третього віку». Новий академічний рік у навчальному закладі розпочнеться 4 жовтня.

З метою збереження та формування активної життєвої позиції людей старшого віку, для максимального задоволення їх потреб, вже вісім років при територіальному центрі соціального обслуговування у Ковелі надається соціально-педагогічна послуга – «Університет третього віку», повідомили у прес-службі Ковельської міськради.
При Університеті діють п'ять факультетів:
соціально-правовий – надає соціально-правову допомогу та розробляє рекомендації соціально-правової захищеності слухачів щодо активної участі їх у громадському житті міста;
основи медицини – забезпечує навчання з основ медицини, надає практичні поради і консультації щодо підтримання здоров’я, організовує практичні заняття з надання невідкладної допомоги;
мистецький – постійно працює над розвитком вокалу, хорового співу, розкриває творчу активність слухачів, залучає їх до участі в організації загальноміських свят, вечорів відпочинку, зустрічей з цікавими людьми;
фізичної реабілітації – організовують заняття з фізичного оздоровлення слухачів у гімнастичному залі спортивного комплексу;
комунікаційних та інформаційних технологій – дає можливість на практиці вивчити будову, можливості та принципи функціонування персонального комп'ютера, телефону-факсу, ксерокса, мобільного телефону.

У повідомленні йдеться, що слухачі ознайомлюються з основами інформаційних знань та сучасних технологій, навчаються методам пошуку необхідної інформації в мережі Інтернет.

Процес навчання базується на принципах добровільності та методах навчання дорослих: лекції, дебати, дискусії, доповіді, розповіді історій, розв'язання проблем, практичне оволодіння навичками, демонстрація - показ, спів, декламування, тощо.

Заняття відбуваються у приміщенні ради ветеранів війни, праці і Збройних сил за адресою: вулиця О. Пчілки,17.

Зі слів представників «Університету третього віку», вони запрошують людей, які на заслуженому відпочинку, стати слухачами Університету, також запрошують до співпраці і тих, хто хоче поділитися досвідом, знаннями, інформацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Надія Показати IP 14 Вересня 2013 21:56
Ініціатори, як видно з повідомлення, ковельчани. Чи аналогічний заклад "Університет третього віку" буде в Луцьку? Є проблеми: поглиблення знань в роботі на компютері та поглиблене вивчення польської мови. Дякую.
235 Показати IP 15 Вересня 2013 16:22
Так, у Луцьку теж потрібен такий заклад! Хто ж буде ініціатором?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus