USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині вчитимуть шведську мову. На перспективу

29 Жовтня 2013 16:16
Центр вивчення шведської мови урочисто відкрили сьогодні, 29 жовтня, у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Ініціаторами ідеї були ректор вищого навчального закладу Ігор Коцан та декан інституту іноземної філології Оксана Рогач. Вони вирішили ввести третьою іноземною мовою шведську для студентів, які вивчають німецьку і англійську в університеті.
Шведська мова викладається у СНУ імені Лесі Українки уже сьомий семестр.

Скандинавська дитяча місія в Україні забезпечує літературою. На відкритті Центру був її керівник Бо Валінберг. Загалом шведську в університеті викладатимуть лише два викладачі.

Зі слів керівника Центру шведської мови інституту іноземної філології СНУ Алли Гнатюк, основний наголос, як і при вивченні усіх інших мов, робитиметься на практику мовлення, граматику, фонетику.

Нині у студентів відкриваються дуже великі перспективи, адже вони можуть працевлаштуватися на одному з українсько-шведських підприємств, а також у громадські організації. Щоб вивчати шведську є одна умова – молодь обов’язково має вчитися в інституті іноземної філології за спеціальністю «німецька та англійська мова і література».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пффф Показати IP 29 Жовтня 2013 22:47
Ага, англійські, німецькі і французькі філологи сидять без роботи або працюють Бог зна де, але не за спеціальністю. Тепер ще безробітних "шведів" наготують. Ура!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus