USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відкрилася виставка про ліси. ФОТО

11 Квітня 2011 14:59
Виставку живопису «Ліси Волині», що відкрилася у Любомльському районному будинку культури, приурочили до Міжнародного року лісів.
Її ініціаторами виступили Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, Любомльський лісгосп, відділ культури Любомльської райдержадміністрації, обласний фонд культури. Про це повідомили у прес-службі управління лісомисливського господарства.
В оглядовій залі виставлено близько сорока картин з пейзажами та натюрмортами. Чимало полотен присвячено волинським лісам, озерам та лукам.
Велика добірка – це так звані мистецькі «подорожники» або ж пленерні роботи. Серед них картини заслуженого художника України Леоніда Литвина, Леоніда Хведчука, Світлани Костукевич, Олександра Дишка, Лілії Стельмах, Юлії Гетьман, Наталії Мелесь, Миколи Рудика тощо.
Відкриваючи виставку, перший заступник голови Любомльської райдержадміністрації Володимир Склянчук пообіцяв, що у майбутньому в Любомлі буде декілька картинних залів. «Ми ж бо місто з великою історією та традиціями, зовсім поруч від нас Євросоюз», - додав він.
Любомльчанка Наталія Блонська, яка є одним з ініціаторів створення художньої школи у містечку, прийшла на виставку разом із своїми вихованцями, серед яких були як діти, так і дорослі художники.
На виставці представлено їх творчий доробок, колоритні натюрморти самої Блонської.
Голова Ковельського відділення фонду культури Геннадій Сарапін висловив надію, що виставкова діяльність у Любомлі стане звичним явищем, наблизить містечко до європейських стандартів, допоможе у формуванні екологічно-лісної свідомості жителів Любомля та довколишніх сіл.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus