USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

На Волині відкрили 28 справ за невиплату зарплати

28 Квітня 2011 08:58
Протягом 2011 року проти керівників підприємств порушено 28 кримінальних справ за фактом безпідставної невиплати зарплати, виплати в конвертах та порушення трудового законодавства.

Про 27 квітня це під час колегії в прокуратурі області доповів заступник прокурора Володимир Троц.

Зокрема, справу порушили проти одного з найбільших боржників директора «Каскад-Продакшн», що за твердженням прокуратури безпідставно не виплатив 814 тисяч гривень.

«Хоча на підприємствах банкрутах і зменшилася на один мільйон заборгованість, все рівно борг залишається значним в становить 2,5 мільйонів гривень. Ніхто з органів влади та органів контролю не з’ясовує причини цієї заборгованості. Не проводиться робота з дебіторами щодо погашення боргу», - додав прокурор.

Недостатньо на думку заступника прокурора працюють і працівники податкових органів та внутрішніх справ, хоча саме їх діяльність повинна бути спрямована на вирішення проблеми з боргів із заробітної праці.
«В поточному році органами боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області в органи прокуратури не направлено жодного матеріалу щодо фактів грубого порушення трудових прав громадян, що свідчить про їх цілковите відсторонення на даному напрямку роботи», - зазначає зам прокурора.
Дісталося на горіхи від прокуратури і відділу охорони праці Луцької міської ради.

«Не зважаючи на одну з найбільших заборгованостей по зарплаті в Луцьку службові особи Луцької міської ради повністю відсторонилися від виконання обов’язків контролю дотримання прав громадян на оплату праці. В поточному році ними не проведено жодної перевірки. А тобто робота відділу є нічим іншим як формалізм, яка носить незавершений характер та не впливає на стан погашення заробітної плати», - зазначив Троц.

Однак за повідомленням заступника прокурора міста Олега Юрченка з нового року зі зміною положення про роботу відділу повноваження про контроль за виконанням умов трудових договорів з відділу зняті. Тому чиновники цю ділянку роботу у вигляді перевірок проводити не можуть.

Натомість за словами віце-мера Святослава Кравчука регулярно проводять комісії з викликом директорів підприємств-боржників.

Не похвалив роботу під час колегії Володимир Троц і державну інспекцію праці в області.

«Внаслідок формального та недбалого ставлення головного державного інспектора праці територіальної інспекції праці Костюк до виконання своїх службових обов’язків втрачені всі матеріали перевірок: акти, протоколи постанови на інше за 2010 рік та січень 2011, термін зберігання яких 3-5 років», - розповів Троц.

За пропозицією прокурора області Андрія Гіля буде проаналізована діяльність усіх голів райдержадміністрацій щодо діяльності в сфері погашення зарплати на підприємствах. Якщо перевірка встановить що така діяльність недостатня – прокурор ставитиме питання про відповідність голів РДА перед облдержадміністрацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкретно Показати IP 28 Квітня 2011 14:26
Прокуратура сама покриває не виплати зп. Мені відомий виробник Луцька, де люди працюють цілий день, а по бумагах 2 год. Працівники не оформлені, їх звільняють без виплати заборгованої за 2-3 місяці зп. А причина в тому, що власник підприємтсва в теплих стосунках з керівництвом прокуратури і усі скарги людей без реакції. З порушених кримінальних справ скільки посаджено?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus