USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

На Волині вшанували пам’ять загиблих євреїв. ВІДЕО

14 Серпня 2013 20:20
Сприятливого для туризму літнього часу Волинь відвідують гості із багатьох куточків світу. Для частини з них це не лише подорож, а й відвідини, а то й знайомство із краєм, який свого часу змушені були покинути їх родини. Повідомляє ВОДТРК.

Скажімо, до початку Другої Світової війни на території Рожища діяла єврейська громада. Вона нараховувала до 6 тисяч людей. Майже 4 тисячі з них фашисти розстріляли 1942 року. Про ті сумнозвісні події нагадує єврейське кладовище і стіна пам’яті. Допомогли облаштувати це пам’ятне місце нащадки тих євреїв, яким вдалося вижити у сумне лихоліття. Проживають вони нині і в Ізраїлі. Прибули на Волинь, аби відвідати захоронення прадідів.

Голова ізраїльської організації євреїв-вихідців з Рожища Аарон Готліб наголосив, що створення стіни пам’яті є нагадуванням і застереженням для майбутніх поколінь — аби, не доведи Господи, катастрофа не повторилась.

Зустрівся з гостями Рожищенський міський голова Афган Алієв і його попередник Богдан Ксенджук. Вони наголосили: нині в дружбі, злагоді у Рожищі проживають представники різних національностей.

Піклуватися про захоронення планують і надалі. Разом з міським головою євреї-вихідці з Рожища домовилися про напрацювання спільної програми, відповідно до якої здійснюватиметься догляд за єврейськими захороненнями і підтримуватиметься зв’язок з місцевими євреями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 15 Серпня 2013 08:32
таке враження, що в Ізраїлі шанують пам'ять загиблих українців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus