USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині видобуватимуть сланцевий газ?

3 Жовтня 2013 15:46
Представники делегації підприємства «Західгазінвест», яка, до слова, володіє дев’ятьма ліцензіями на розробку родовищ сланцевого газу в Україні, зустрілися з першими особами області, щоб обговорити ймовірність видобування сланцевого газу на Волині.
Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.
Як розповів генеральний директор товариства Стефано Санті, під час зустрічі з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком і його заступником Віталієм Карпюком, їх компанія отримала дозвіл на геологічне буріння та вивчення територій України. А зараз вони досліджують ділянку в Іваничівському районі й просили сприяти у лабораторних дослідженнях для вивчення екологічного стану регіону.
«Ми шукаємо можливості забезпечити енергетичну незалежність нашої держави. А прогнозні запаси сланцевого газу в Україні - на четвертому місці у світі», - сказав очільник Волині Борис Клімчук.
Сторони обговорили питання щодо прийняття всіх необхідних процедур та документів для втілення цього проекту. При хорошій організації та належній підготовці роботи з розвідування покладів сланцю можуть розпочатися вже влітку 2014 року. Наразі вони вже тривають в Луганській, Донецькій та Івано-Франківській областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 3 Жовтня 2013 16:41
Під країну західні компанії закладають таку міну сповільненої дії, що Фукусіма феєрверком здастся, якщо гайки прийдуть. Причому свободівці щось не чухаються з цього приводи, одні комуняки голос подають проти видобутку цього клятого газу.
ОлександрУ до Олександр Показати IP 3 Жовтня 2013 17:18
"клятого"? А чим ви оселю опалюете "розумнику"?:) Японці атомні станції закривають і переходять до видобутку "сланців", а "Свободі" і тим більше комунякам, повірте - далеко до японців по технологіям і сприняттю сучасних економічних процесів!!!
Свободівець Показати IP 4 Жовтня 2013 07:50
ПродаЖна Швобода піднімає голас тілько за бабки. Хоч вони тоже тепло от газу люблять. Правда їм ближче расійський газ, бо Швобода, то слуги Путіна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus