USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині закликали витрачати гроші не лише на луцьких дітей

18 Листопада 2013 11:31
Позашкільні заклади у районах області недоотримують коштів.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 18 листопада.

Говорячи про підтримку закладів позашкільної освіти в Україні, голова облдержадміністрації Борис Клімчук звернувся до керівництва області:
«Управління освіти і департамент фінансів, я хочу бачити наші обласні, підкреслюю, обласні установи позашкілля в районах і в містах, окрім Луцька. Я втомився вже про це говорити. Там така певна інерція, я розумію – установа тут, контора тут, директор тут, база тут – їм добре, а діти в районах недоотримують. Консерватизм нездоровий, ми не тільки для того витрачаємо гроші, щоб обслуговувати дітей обласного центру. Тут і так до кольору, до вибору – від тенісу до англійської, від плавання до йоги, тут вибір хороший, у Луцьку, і платний, і безплатний, а там - ні. Я не прийму жодного фінансового документу, коли я не буду бачити принаймні 50 на 50. Там є талановиті люди, які можуть і хочуть робити роботу, в них немає фінансової підтримки, вона сконцентрована тут».




Клімчук повідомив, що бюджетне фінансування позашкілля буде продовжуватися і розширюватися. Так, протягом цього року в Україні не ліквідували жодного позашкільного навчального закладу, а до кінця 2014 року ставиться завдання збільшити кількість дітей, які відвідують позашкільні секції і гуртки, до 2,5 мільйона. З його слів, кабмін під час засідання, що відбулося 13 листопада, схвалив законопроект, який передбачає внесення з 1 січня 2015 року змін до бюджетного кодексу, які забезпечать крім видатків у заклади позашкільної освіти з місцевих бюджетів, як є зараз, додаткове вливання в цю сферу 700 мільйонів гривень коштів державного бюджету. Нині в області діє цільова соціальна програма розвитку позашкільної освіти. В обласному бюджеті на її виконання передбачено мільйон гривень, окрім штатного фінансування позашкілля. Згідно зі статистикою, 43 600 учнів в області займаються в 40 позашкільних навчальних закладах та 20 ДЮСШ.



«Якщо по Україні завдання – в 1,6 більше, нам потрібно ставити не менше. Ще раз підкреслю – по охопленню дітей, а не по створенню начальників у відповідних школах, гуртках і секціях. Фінансові витрати повинні бути направлені на розширення кількості дітей. Структура – не догма, вона повинна бути оптимальною, з мінімальними невиробничими видатками», - наголосив Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus