USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На волинському мехзаводі процвітає беззаконня?

25 Квітня 2013 11:38
Прокуратуру Волині просять розібратись, чи законно передали суду адмінприміщення мехзаводу у Ківерцях та дати оцінку безвідповідальному відношенню до держмайна.

Так, 24 квітня 13 в інтерннеті з’явилось оголошення про продаж виробничого примiщення в місті Кiверцi «Частина складських та виробничих приміщень (адмінкорпус), загальною площею 561,8 кв. м.» (ціна - 155 625 $), - інформує Неформатний сайт міста.

Тож, до установи надіслали звернення наступного змісту:

«Мені вірогідно відомо, що регіональне відділення Фонду державного майна України у Волинській області, не володіючи правами власності на будівлю п'ятиповерхового інженерно-побутового корпусу (місто Ківерці, вулиця Грушевського, 26) і в порушення Постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 року №442 про затвердження Положення «Про порядок передачі об’єктів права державної власності» незаконно передало по акту прийому-передачі майна від 19.11.2004 року відповідне майно на баланс державній судовій адміністрації України в особі її територіального управління по Волинській області.

Вважаю, що регіональне відділення Фонду державного майна України у Волинській області незаконним чином здійснило передачу державній судовій адміністрації України в особі її територіального управління по Волинській області будівлі інженерно-побутового корпусу по вулиці Грушевського, 26, міста Ківерці державного підприємства Ківерцівський механічний завод, правонаступником якого згідно передавального акту від 07.08.2007 року та пункту 1.6 договору оренди №370 від 27.03.2007 року було товариство з обмеженою відповідальністю «Ківерцівський механічний завод».

Доказом цього є, що пункт 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 року №442 про затвердження Положення «Про порядок передачі об’єктів права державної власності» регвідділення не надало до акту приймання-передачі відповідного майна та до узгоджувальних органів – Міністерства економіки та Міністерства фінансів витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно та їх обмежень щодо об’єктів, права на які підлягають державній реєстрації.

Після здійснення незаконного акту прийому-передачі будівлі адмінприміщення по вулиці Грушевського, 26, міста Ківерці (питання виникає – з якою ціллю?), воно набуло вкрай занедбаний вигляд – о-скільки воно не охороняється балансоутримувачем, не здійснюється поточний ремонт, і фактично не потрібно державній судовій адміністрації України в особі її територіального управління по Волинській області. Ще трохи – і ця будівля розвалиться сама по собі.

Окрім того, ця будівля, яка знаходиться в центрі міста, стала місцем розпитку спиртних напоїв різних осіб, є встановлений факт того, що з п’ятого поверху цієї будівлі в 2012 році «випала» молода дівчина, яка до сих пір перебуває в стані коми.

На підставі вищенаведеного прошу вас оцінити правомірність дії РВ ФДМУ у Волинській області та державної судової адміністрації України в особі її територіального управління по Волинській області щодо прийому передачі відповідної будівлі та прийняти відповідні міри.

Будівлю інженерно-побутового корпусу по вулиці Грушевського, 26, міста Ківерці збудували за власні кошти в 1983 році працівники Ківерцівського механічного заводу для його потреб.

Вважаю, що ніхто не давав право відповідальним працівникам РВ ФДМУ у Волинській області та державній судовій адміністрації України в особі її територіального управління по Волинській області безвідповідально відноситись до державної власності і привести цю споруду в такий занедбаний стан.

Прошу вас розглянути в цьому питанні і ступінь відповідальності працівників РВ ФДМУ у Волинській, в обов’язок яких входить питання ефективного використання державного майна, які в цьому питанні займають позиції байдужого спостерігача».

Л.С. Романюк
м. Луцьк.
24.04.13 рік

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
сергій Показати IP 13 Травня 2013 22:09
держава Україна в особі фонду державного майна розсунула всю промисловість м.Ківерці. Там тепер майже нічого не працює. Чому тут дивуватись?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus