USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк: пам'яті тих, хто відстояв Незалежність

24 Серпня 2016 09:00
Волонтери, військові та їхні сім'ї зібрались на Театральному майдані біля стели пам'яті Героям Небесної сотні, аби вшанувати їх та не дати місцевій владі забути про жертв революції гідності та гібридної війни.

Акція із вшанування патріотів відбулася у рамках акції «Небесний стяг єднання».

На Майдані зібралось кількадесят людей з дітьми, квітами та лампадками... Капелан прочитав молитву за всіх загиблих, за тих, хто похоронений далеко від рідного дому та закликав громадськість пам'ятати про те, що війна триває, хлопці гинуть і не час відпочивати та розважатися.

Хрещена мама одного із загиблих героїв, портрет якого знаходиться на стелі, крізь сльози розповіла, чому проти того, аби пам'ять про Героїв прибрали з Театрального майдану Луцька.

«Я громадянка України, а також я громадянка однієї європейської держави. Про те що, стелу пам'яті загиблим Героям хочуть прибрати я прочитала на Волинських Новинах. І хочу звернутись до людей, які це ініціюють та заявити, що це великий гріх - свідомо забувати, хто ми є, і за що страждаєм.

Не треба прикриватися вимогами Євросоюзу, аби знести пам'ять про втрачене життя за Україну. Повірте, жодна європейська держава не буде нас поважати, доки ми не поважатимемо свою історію і життя кожного нашого громадянина. Слава Україні!», - наголосила жінка.

«Героям Слава», - донеслось з натовпу у відповідь.

«Небесний стяг єднання» - це безперервна 25-годинна естафетна хода з прапором України вулицями Луцька з нагоди 25 річниці Незалежності України, Дня державного Прапора та пам’яті усіх полеглих патріотів за Батьківщину!

Стартувала акція – 23 серпня о 22:00 у Луцьку. Зокрема, заплановані зустріч з сім’ями Небесного Легіону, представлення учасників ходи та головної ідеї акції, молитва, виступи і зібрання підписів в ручну за розширення стенду.

Сама хода розпочалася о 23:30 від стенду Героїв, а завершиться рівно через 25 годин – о 00:30 у четвер, 25 серпня.

«Прапор буде передаватись з рук в руки. Кількість учасників – необмежена. Кожен може символічно долучитись», – повідомляють волонтери ГО «Меценати для солдата», які виступили організаторами акції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus