USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

НАТО запевнило: наземної операції в Лівії не буде

28 Березня 2011 17:20
НАТО буде виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН по Лівії неупереджено і не має наміру проводити наземну операцію.

Про це у понеділок, 28 березня, заявила офіційний представник Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску, - інформує ТСН .

"Наземної операції не буде", - сказав вона.

Лунгеску зазначила також, що військового шляха розв'язання кризи в Лівії не існує, і НАТО сподівається на її врегулювання мирним шляхом.

Висловивши надію на те, що операція НАТО в Лівії буде "як можна більш короткою", Лунгеску зазначила, що в альянсі розраховують на припинення насильства.

За її словами, в операції "Об'єднаний захисник" під командуванням НАТО прямо або побічно беруть участь всі країни-члени НАТО.

"Наше завдання - забезпечити захист населення і цивільних об'єктів", - заявив, зі свого боку, командувач операцією "Об'єднаний захисник" канадський генерал-лейтенант Шарль Бушар.

Як відомо, Радбез ООН 17 березня прийняв резолюцію, що передбачає введення безпольотної зони над Лівією і дає можливість проведення іноземної військової операції проти сил Каддафі. У операції, яка почалася 19 березня і одержала найменування "Одіссея Світанок", бере участь низка країн, зокрема Великобританія, Франція, США, Канада, Бельгія, Італія, Іспанія, Данія.

У неділю рада НАТО ухвалила рішення про прийняття на себе командування військовою операцією коаліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus