USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нацменшини Волині виступили із закликом проти війни

24 Березня 2014 17:00
Представники різних нацменшин зібралися в Луцьку, щоб висловити свою позицію за мир в країні та проти війни.

Захід відбувся сьогодні, 24 березня, у Волинському краєзнавчому музеї під назвою «Слово матері: Миру – так! Війні – ні!».

«На жаль, у мирний час нам довелося ставити пам’ятний знак жертвам катастрофи на ЧАЕС на нашому меморіалі Слави, тепер там буде ще й пам’ятник загиблому воїну «Небесної Сотні». Чому у матерів не висихають сльози?!», - виступила працівник музею Лариса Гриб.


Опісля священики відслужили панахиду за загиблими на Євромайдані.
«У світі все змінюється, окрім зброї. В церкви – це піст і молитва, в агресорів – це жадібність, гордість. У цьому залі зібралися люди різних релігійних поглядів, культурних традицій, втім, ми одностайні в одному: ми – українці. На нашій землі виросла нова нація, яке не готова миритися з ганьбою. Ми повинні цінувати те, що маємо», - звернувся до присутніх отець Михаїл Онищук.

Бажання жити в мирі й не допустити війни в Україні представники нацменшин висловили в піснях і віршах, які звучали українською, російською, азербайджанською, вірменською, єврейською, польською, чеською мовами.
Присутні на заході представили й власні творчі доробки. Зокрема, Надія Корнійчук написала 60 віршів, зокрема, про загиблих на Євромайдані та про мир в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
руслан Показати IP 24 Березня 2014 18:21
бред
Поддержу до руслан Показати IP 24 Березня 2014 20:32
Поддержу...
Русич Показати IP 24 Березня 2014 21:09
Вы посмотрите какая у них истерия на ресурсах - Завтра война, толпы беженцев из Крыма, в Киеве готовы принять 10000 беженцев... и прочее, прочее... А в реалии не могут организовать нормальный, достойный вывод военных, вернее те остатки которые хотят служить такой Родине. Блин пишут война с Россией неизбежна... скем воевать то, вышли на учения 5 танков сгорели, самолет упал, гаубица взорвалась - а если воевать начнут, друг друга сами поубивают.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus