USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найстарша жителька Землі - українка. ФОТО. ВІДЕО

4 Листопада 2013 07:00
Українка ‒ найстарша жителька Землі, але про це не знають у Книзі рекордів Гіннесса. Катерина Козак на рік старша за стап’ятнадцятилітню японку Місао Окаву, за життям якої стежить увесь світ, повідомляє ТСН.

116 років Катерина Козак йде по життю із прізвиськом «наше Сонечко». Життя змусило її ні на що не нарікати і крутитися. Жінка ніколи не була в лікарні і не приймала жодної пігулки. Вона так і не вийшла заміж і не народила дітей. Уперше медики оглянули бабцю торік, бо вона впала.



116 років було рекордсмену книги Гіннеса, але цей японець цьогоріч помер. Нині найстаршою жителькою планети у світі визано його землячку Місао Окава, яка на рік і два місяці молодшу за нашу бабу Катю.
Професор-геронтолог зізнається: невивчені українці при здоровому глузді й добрій пам’яті підкорюють межі людського віку.

Найстаршому українцю — 113 років. Секретом його довголіття називали лагідну вдачу і вірність одній жінці. Грегор Нестор з Львівщини і у 115 співав та чистив картоплю. Сторічна Емма Михайлівна ‒ і досі живчик.

Генетична спадковість дає лише 15 % ресурсу прожити довго. Її легко зіпсувати способом життя і мислення, вважають геронтологи. Поки українські вчені відстежили лише місця, де можна це зробити.

Окрім Києва, найбільше довгожителів серед тих, хто живе в Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Львівській областях. Тривалість життя там найвища. Найменше віку виділяє доля тим українцям, які поселилися в Житомирській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Херсонській областях.
Демографи кажуть, чоловіки самі винні, що живуть мало, бо споживають багато алкоголю і масної їжі, а довгих років життя додає все високе ‒ духовні цінності та гори.

Феномен тих, хто давно обрав собі місце на цвинтарі, але зумів пережити все і всіх, українська наука пояснює просто — це відбувається всупереч здоровому глузду. Але одна спільна риса у найстарших таки є: вони мало говорять і багато сміються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волиньопідія Показати IP 4 Листопада 2013 10:12
А Колюмб був родом з Франківщини!!! P.S.А пані многая літа!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus