USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Найстаршій студентці волинського Центру освіти третього віку – 88

16 Березня 2017 17:26
Поважний вік – не привід сидіти вдома Центр освіти третього віку при Волинському інституті економіки та менеджменту діє третій рік. Його слухачі – люди від п’ятдесяти років. Найстаршій студентці – 88. Загалом Центр освіти відвідує 162 слухачі, інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

«Це найпотужніший рух, що може бути в освіті, соціальному житті країни, – переконана Катерина Мельник, керівник Центру освіти третього віку. – Наш слухач – людина, яка, вийшовши на пенсію, не хоче сидіти вдома, прагне вести активний та здоровий спосіб життя».

У Центрі освіти третього віку працюють факультативи англійської та польської мов, основ комп’ютерної грамоти, хенд-мейду, психології. Особливе місце посідають культурно-мистецький та спортивний напрями. Викладають для поважних студентів волонтери. Часто самі слухачі виступають у ролі викладачів. Загалом навчальний процес складається із загальних лекцій та практичних занять.

Керівник громадської організації «Університет третього віку» Оксана Степанюк зазначає, що одним із найголовніших напрямків діяльності є здоровий спосіб життя людей поважного віку. Слухачі Центру освіти третього віку танцюють, займаються гімнастикою, легкою атлетикою та іншими видами спорту. Поважні студенти беруть участь у міжнародних змаганнях та олімпіадах.

Нещодавно команда Центру третього віку повернулася з IV Загальнопольської Зимової Сеніоріади, що проходила в місті Рабка-Здруй. У приміщенні бібліотеки-філіалу №10 для дорослих, яка завжди гостинно приймає слухачів Центру освіти третього віку, підсумували результати змагань та висловили подяку спонсорам.

«Ми зверталися до поважних людей та організацій області, щоб підтримали нашу участь в олімпіаді, проте лише Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» відгукнувся та надав фінансову допомогу», – констатує Оксана Степанюк.

З кожною участю в таких змаганнях команда виборює все кращі результати. Можна сміливо казати, що поїздка вдалася на славу. Команда привезла додому сім медалей – три золоті, три срібні та одну бронзову. Проте організатори зазначають, що найголовнішим супутнім результатом є покращення здоров’я учасників. Поїздка тривала п’ять днів. Крім участі у змаганнях, луцькі сеньйори побували на екскурсії польськими містами, вони спілкувалися зі студентами з інших країн.

З достойними здобутками в Сеніоріаді привітав присутніх працівник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Борис Смаль:

«Те, що ви робите, – хороший приклад для молодих людей. Незалежно від того, що відбувається навколо нас, завжди лишайтеся активними людьми та пропагуйте здоровий спосіб життя».

Майстер спорту Юрій Горобець усе життя тренував дітей. Тепер досвідчений спортсмен готує до міжнародних змагань слухачів Центру освіти третього віку. Хоча Юрій Костянтинович каже, що з дітьми працювати легше, проте результати його роботи свідчать, що тренер знаходить підхід і до людей поважного віку. Юрій Горобець уже рік займається в Центрі освіти. Каже, за час навчання вдалося значно покращити знання з англійської мови. Тепер чоловік вільно спілкується англійською за кордоном.

«Головне – люди зрозуміли, що потрібно провадити активний спосіб життя. Ми працюємо командою, яка хоче досягнути результатів», – каже тренер.

Юрій Костянтинович очолив рух за здоровий спосіб життя і надихає колег власним прикладом. Чоловік підкорив гірські вершини Словенії, Італії, Швейцарії, Хорватії, Франції, Німеччини, Австрії. Вісімдесятиліття тренер відсвяткував на вершині Говерли.

Нині команда готується до чергової олімпіади, що відбудеться в Польщі. А вже улітку організація планує провести міжнародні змагання в себе.

«Організувавши такі масштабні змагання, ми доєднаємося до руху життя людей поважного віку, – переконана жінка.

– Коли людина зайнята, вона не вважає себе тягарем, сприймає світ позитивно, краще почувається».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus