USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Найвідоміший в’язень Путіна відвідав Майдан у Києві. ОНОВЛЕНО

9 Березня 2014 19:00
Колишній керівник нафтової компанії ЮКОС і багаторічний в’язень режиму російського президента Володимира Путіна Михайло Ходорковський прилетів до Києва, де відвідав Майдан. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

10 березня Ходорковський має намір прочитати лекцію в Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут». Як планують організатори, виступ буде відкритий для відвідання всіма охочими.

У грудні 2013 року формально засуджений за економічні злочини Ходорковський був помилуваний російським президентом Володимиром Путіним. Після цього багаторічний в’язень залишив Росію. Ходорковський тоді заявив, що бачить себе громадським діячем, але не має наміру йти в політику.

Виступаючи зі сцени на Майдані Незалежності в Києві заявив екс-глава ЮКОСа, розповів, як режим Януковича розстрілював Майдан за згодою з РФ.

З його слів, українська влада дозволила розстріли активістів Майдану за згодою та погодженням з владою Росії, - повідомляє "Українська правда".

"Мені розказали і показали, що в Києві зробила влада. Вона це робила зі згоди російської влади. Більше сотні вбитих, більше 5 тисяч поранених. … Я бачив ті фанерні щити, з якими тут стояли проти автоматних куль – плакати хотілося. Це страшно", - зазначив Ходорковський.

"Це - не моя влада. Я хочу, щоб ви знали – є зовсім інша Росія, є люди, які незважаючи на арешти та довгі роки, які їм доведеться провести за гратами, виходили на антивоєнні мітинги у Москві. Є люди, для яких дружба між народами України та РФ важливіше власної свободи", - додав він.

"Російська пропаганда як завжди бреше. Тут (на Майдані) немає фашистів чи нацистів. Точніше, їх не більше, аніж на вулицях Москви чи Петербурга. Тут нормальні хлопці – росіяни, українці, кримські татари, мої однолітки, воїни-афганці, прекрасні люди, які відстояли свою свободу", - зазначив Ходорковський.

Також він додав, що в України та Росії – єдиний спільний європейський шлях розвитку та побажав українцям успіху.

"Борітеся – поборете, вам бог помагає", - підсумував свій виступ Ходорковський.

Під час виступу Майдан підтримував Ходорковського оплесками, скандуючи "Росія, вставай!" і "Ганьба", коли йшлося про загиблих та розстріляних активістів Майдану.

Джерело відео - Yevhen Dokuchko

Довідка. Михайло Борисович Ходорковський (нар. 26 червня 1963, Москва) — колишній глава колишньої російської нафтової компанії «ЮКОС», а також банку та холдінгу MENATEP. 2005 року був засуджений російським судом на на вісім років за податкові злочини і шахрайство, наприкінці 2010 — на 13,5 років «за розкрадання нафти у дочірніх компаній ЮКОСу» та «відмивання грошей на суму близько 30 мільярдів доларів». Судові процеси над Ходорковським та його колегою Платоном Лебедєвим викликали в світі хвилю протестів та були позначені як політично замовлені та юридично безґрунтовні.

За класифікацією організації «Міжнародна амністія» — в'язень сумління.

20 грудня 2013 року формально засуджений за економічні злочини Ходорковський був помилуваний президентом Росії Володимиром Путіним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus