USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Назвали найвідкритіші регламенти волинських рад

23 Жовтня 2013 13:53
Підтримку виборців заслужили ті місцеві ради й депутати, які відкрито інформують громадськість про свою діяльність. Для цього і створений, мовляв, спеціальний веб-ресурс deputat.volyn.ua.

Форум «Місцевий депутат – відповідальний представник громади» відбувся за сприяння «Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу». Тут озвучили результати проекту «Активна громада – відповідальний депутат».
Фахівці Центру проаналізували регламенти обласної ради, Володимир-Волинської, Ковельської, Луцької та Ківерцівської міських, Луцької, Ратнівської та Турійської районних рад.



Серед критеріїв, за якими розглядалися регламенти роботи цих органів місцевого самоврядування, були: публікація рішень, доступ представників засобів масової інформації на сесії, доступ громадян на сесії та на засідання постійних комісій, звітність депутатів, робота сайту.

Лідери майже по всіх пунктах дослідження – обласна рада та Луцька міська рада.

Зокрема про скликання на сесію оголошення у ЗМІ подають Володимир-Волинська, Ківерцівська та Луцька міські ради. Електронна система голосування регламентована тільки у обласній і Луцькій міській раді. Графік, коли депутати мають звітуватися про свою роботу, зазначено у регламентах Володимир-Волинської, Ківерцівської та Луцької міських рад. Окремі рішення публікують обласна та Луцька міська рада.



Між тим, у регламентах деяких рад не передбачено використання сайту.
На думку організаторів, навіть складна політична та економічна ситуація не повинна заважати владі бути відкритою. Адже небажання впровадити такі заходи будуть оцінені виборцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus