USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Назвали райони-аутсайдери розвитку тваринництва

9 Вересня 2013 15:45
Район, який деградує в усіх питаннях розвитку тваринництва, є на Волині. Про це під час відеоселекторної в голови Волинської облдержадміністрації повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

Як повідомив під час наради, що відбулася 9 вересня, директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко, в аграрному господарстві Волині зберігається тенденція до нарощування виробництва сільськогосподарської продукції. Протягом восьми місяців виробили продукції вартістю 3 мільярди 700 мільйонів гривень. Виробництво зросло на 4,7%. В області зберігається кількість поголів’я великої рогатої худоби (205 тисяч голів та 124 тисячі корів).

Зростає реалізація м’ясної продукції. Завдяки окремим районам, що нарощують виробництво молока, є позитивна тенденція в області. Так, у Локачинському районі порівняно із минулим роком виробництво молока на сільськогосподарських підприємствах зросло на 41.5%, у Володимир-Волинському районі – на 12,5% у Турійському – на 4,5%, в Горохівському – на 3,2%. Ціна за літр молока становить 4 гривні. Водночас у двох районах (Луцькому та Івничівському) виробництво молока суттєво зменшилося.

Як зазначив Юрій Горбенко, питання розвитку тваринництва – головне для області. З його слів, наразі є прикрі приклади зменшення поголів’я худоби у окремих районах. Є райони, що деградують за усіма показниками розвитку тваринництва. Втрачають позиції щодо нарощення поголів’я Рожищенський, Ковельський та Маневицький райони. Ратнівський район деградує абсолютно у всіх питаннях розвитку тваринництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus