USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Небезпечна зона: «Волиньобленерго» провело високовольтні лінії поряд з будинком

14 Серпня 2015 21:00
Лінію електропередач встановили над будинком жительки села Бихів Любешівського райну, що заборонено вимогами правил безпеки. Депутати проголосували за те, аби зобов’язати «Волиньобленерго» перенести їх на дозволену відстань.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волинсьої облради сьогодні, 14 серпня.

Як розповів депутат облради Олександр Приходько, до нього через депутата Любешівської райради звернулась мешканка Бихів щодо винесення високовольтної лінії електропередач на достатню відстань від житлового будинку.

Її будинок був побудований 1965 року, а лінію електропередач пустили у 1989-му. У своєму депутатському запиті до прокурора Волиньскої області Дмитра Чепіжака Олександр Приходько вимагав зобов’язати «Волиньобленерго» перенести лінію електропередач на допустиму безпечну відстань.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про аналогічну ситуацію в Луцьку. Так, містяни звели свій будинок, а через рік поряд встановили високовольтну електролінію. Будинок лучан опинився в небезпечній зоні - 1-3 категорії шкідливості.

До слова, під час попередньої сесії було озвучено запит щодо перевірки підстанцій «Волиньобленерго», оскільки існує небезпека виникнення короткого замикання та пожежі. Тим паче, що такі інциденти вже були.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АрхБудКонтрлоль Показати IP 14 Серпня 2015 22:34
На будівництво ЛЕП дозвільні документи є. І побудована ця ЛЕП ЛЕГАЛЬНО! А чи є документи на цей САМОСТРОЙ? В ОХОРОННІЙ ЗОНІ? Таких забудов не можна допускати! Спочатку порушуємо охоронну зону, а потім ЛЕП треба переносити, і купу народу залишати без електрики! Де розум? Чи це чисте поле і в сільраді ГОЛОВИ нема? Хто ділянки нарізав?
Вова до АрхБудКонтрлоль Показати IP 23 Травня 2017 20:01
Який нах.... самострой в межах приватної власності?
Проектант Показати IP 14 Серпня 2015 22:38
Жоден проектант не міг запроектватьи таку дурницю. леп над будинком. Є норни, СНІП, Розум і відповідальність (у проектної установи)
Анонім до Проектант Показати IP 15 Серпня 2015 11:17
Розумний проектант - ні, а в нас таких поки-що нема. Роблять так, як їм це вигідно і нікого не питають.
Петро Показати IP 14 Серпня 2015 22:40
Хай хату переносить. Монополіст задницю не підніме, не те що лінію перенесе
Доннер Показати IP 14 Серпня 2015 23:37
А на дубнівському масиві дачних будов що робиться. Половина під лініями електропередач , які звели після побудови дачних споруд.
Справедливий Показати IP 21 Березня 2018 17:25
Я быыыл там! Я знаю! ну, це була цитата, а тепер по суті. дійсно, в статті роки вказані правильно, але ж стаття то не в повній мірі висвітлює ситуацію. Лінія була збудована свого часу із дотриманням усіх норм і вимог, що діяли на той час. Пізніше власниця будинку самовільно добудувала частину будинку, тим самим порушивши вимоги Правил охорони електричних мереж. Проблема з"явилась на етапі оформлення докуметів (чи то спадщини, чи то ще чого). Енергетики вже і були готові усунути порушення, щоб не мати клопоту, а саме - кабелювати частину лінії, а там вже інші вимоги по охоронній зоні. Так ви знаєте, що сказала власниця будинку? Нє, так нє пайдьот, бо я буду ще дальше добудовувати хату, а мені не дають дозвіл, бо тут ваша лінія! От така ото історія. І як у відомій казці - залишилась стара біля корита.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus