USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Неповносправним волинянам розповіли про «Цілющу яблуньку». ФОТО

22 Листопада 2013 12:00
Цими днями у Волинській єпархії розпочалась низка благодійних акцій, приурочених до Міжнародного дня інвалідів. І розпочались вони із дійства «Даруйте радість дітям», яке з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, для дітлахів із обмеженими фізичними можливостями організувала Волинська єпархія спільно із Волинським обласним академічним театром ляльок.
«Серед нас живуть люди із обмеженими фізичними можливостями, і ми – здорові люди повинні їм допомагати. І я із задоволенням присвячую цій справі частину мого вільного часу – приношу користь іншим і собі також», - розповіла учасниця волонтерського руху «Омофор» студентка факультету психології СНУ ім. Лесі Українки Катерина Бірук.




«Я представляю православну молодіжну «Фома» з Ковеля, і мені приємно допомагати моїм друзям. Дуже приємно бачити, як ці діти, які сидять в залі реагують на сюжет вистави. Прекрасно, що вони вміють радіти сьогоднішньому дню, радіти кожному моменту життя. Дуже приємно дарувати цим людям щастя», - відзначив учень 11 класу ЗОШ №3 з Ковеля Максим Руденок.



«Я люблю працювати із дітками, ми їх дуже любимо, хочемо працювати із ними, навчити тому, що самі вміємо», - учасниця православної молодіжки К.Р.О.К. студентка Луцького педколеджу Аліна Ващук.
Артисти Волинського обласного академічного театру ляльок підготували для запрошених лялькову виставу «Цілюща яблунька». Головною героїнею спектаклю була дівчинка-каліка, яка за своє добре серце отримала можливість виростити чарівну яблуню, плоди якої зцілювали людей-інвалідів. «Золоті яблука» врятували навіть державу, в якій проживала дівчинка, повернувши здоров’я її правителю.
Від імені митрополита Волинського і Луцького Ніфонта глядачів привітали секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та особистий секретар митрополита Волинського і Луцького Ніфонта протоієрей Валентин Марчук. Вони переказали їм вітання та благословення архієрея, а учасники православних молодіжок Волинської єпархії, вбрані у костюми клоунів, подарували кожному з запрошених по шоколадці.
«Чудово, що Церква нині має можливість робити такі добрі справи, даруючи радість цим дітям. Є обділені люди, є неповносправні, яким потрібна допомога і Церква ніколи не стояла осторонь цього. І ми маємо унікальну можливість працювати з такими дітьми. Ми безмежно вдячні і директору обласного лялькового театру Данилу Поштаруку, артистам за цю чудову виставу. Вони подарували радість для дітей, а Церква організувала сам захід, зокрема, наші православні молодіжки підготували майстер-класи для дітей» , - сказав, у коментарі прес-службі Волинської єпархії особистий секретар митрополита Волинського і Луцького протоієрей Валентин Марчук.




Неабияку участь в організації мистецького дійства взяли православні молодіжки Волинської єпархії – православний молодіжний волонтерський рух «Омофор», студентська православна молодіжка Луцька, Колківська православна молодіжна організація «Дорога додому», молодіжка К.Р.О.К Ківерцівського благочиння, Рожищенська молодіжка «НІКА» та Луцький православний юнацький клуб «Лови момент». Цього разу до них долучилась і православна молодіжка «Фома» з міста Ковеля Володимир-Волинської єпархії.

Юнаки та дівчата допомагали артистам обласного лялькового театру підготувати сцену та ляльки до вистави. А після спектаклю вони організували для юних глядачів майстер-класи з плетіння браслетів, виготовлення квіток з надувних балонів, та навіть серветок.








На захід були запрошені підопічні ВОГО батьків дітей з синдромом дауна, ВОГО «Янголята», Волинської обласної дитячої громадської організації «Центр розвитку дитини», Волинського обласного молодіжного центру «Джерело життя», Луцького навчально-реабілітаційного центру та Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus