USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Невдовзі усі волинські бібліотекарі знатимуть комп’ютер

16 Вересня 2013 16:41
Підвищити фаховий рівень та набути нових знань з основ комп’ютерної грамотності, роботи в мережі Інтернет, знайти нові форми обслуговування користувачів – мета програми «Бібліоміст», що діє в області з 2009 року.
16 вересня розпочався новий етап навчань, де основи «хакерства» здобудуть бібліотекарі Волинських обласних бібліотек для юнацтва та дітей – переможці 4 раунду конкурсу програми «Бібломіст» «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету».
«Упродовж 5 днів у регіональному тренінговому центрі, що у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, учасники вивчатимуть можливості комп’ютера, починаючи з мишки, клавіатури і закінчуючи веб-дизайном та створенням власних електронних ресурсів», − розповіла заступник директора обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Рибачук.

Довідка.
Програма «Бібліоміст» офіційно стартувала в Україні 30 вересня 2009 року. Це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства культури і туризму України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Програма впроваджується у співпраці з Українською бібліотечною асоціацією (УБА), центральними та місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України з метою ефективнішого задоволення потреб місцевих громад завдяки навчанню та використанню сучасних інформаційних технологій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Читач Показати IP 16 Вересня 2013 16:51
Ну вчити бібліотекарів юнацької, починаючи з мишки- це смішно.Там, давно все комп"ютеризовано і всі бібліотекарі знають комп"ютера, бо компи стоять у кожного бібілотекаря.За таку зарплату,як вони получають то й неважко вчитися,щоб знати ще краще.Там відділ автоматизації, де безоплатний інтернет, усміхнені працівники не то що у науковій,ніде працювати читачам.Там нема доступу читачам до Інтернету, як у юнацькій бібліотеці.
Читач №3 до Читач Показати IP 17 Вересня 2013 10:31
Це може писати лише той, хто ніколи не був в науковій бібліотеці. Є тут інтернет, і доступ до нього безкоштовний, а також WI-FI і усміхнені, завжди раді читачам бібліотекарі.
Наталія Рибачук до Читач Показати IP 17 Вересня 2013 10:46
Шановний читачу, ми не будемо сперечатися стосовно компетентності працівників бібліотеки для юнацтва, але оскільки вони виграли грант програми ”Бібліоміст”, то за його умовами повинні пройти навчання за курсом підвищення кваліфікації, яке складається з трьох навчальних модулів. Саме зараз проходять тренінги за Мод.№1 ”Основи комп’ютерної грамотності. Основи роботи в мережі інтернет”. Зверніть увагу на те, що це ”основи” знань, оскільки тренерами є також бібліотекарі, а не викладачі технічного вузу чи інженери-програмісти. Учасники тренінгів, а це в переважній більшості були сільські бібліотекарі,вдячні за можливість отримати такі знання, бо багато хто з них до цього часу ніяких справ з комп’ютерами не мав взагалі. Щодо працівників бібліотек для дітей та юнацтвва, які обізнані з деякими процесами роботи за комп’ютером, то і вони беруть щось нове для себе з цих тренінгів.
Павло до Читач Показати IP 17 Вересня 2013 11:02
Цікаво, цікаво. А ви коли були в обласній? Навіть два роки тому, коли я був в гостях в цій бібліотеці, все працювало :) А ви кажете немає... Якщо і немає інету в Інтернет-центрі, у "Вікно в Америку" чи у тренінговому центрі, то лише з вини чи проблем у провайдера. А якщо не подобається ця бібліотека, то не треба тут троліти і фігню всяку писати!
Лучанка Показати IP 16 Вересня 2013 17:17
Ці тренінги в науковій повний бред.Ніхто там нічорго не вчить, просто проводять для галочки.Аж смішно слухати цю маячню,бо від такого навчання точно не навчися нічого
Павло до Лучанка Показати IP 17 Вересня 2013 11:15
Якщо вам не подобається, то не вчіться! На цих курсах дають основи і поштовх для подальшого самостійного вивчення комп’ютера та програм. А якщо людина не хоче вчитися, то навіть ходіння в університет нічого не дасть... В голові буде пуста, але на поличці корочка від Міністерства освіти
Читач Показати IP 16 Вересня 2013 17:19
Що ця заступниця знає про веб-дизайн. Вона сама не знає добре компа,говорити можна, але краще б вчили
Наталія Рибачук до Читач Показати IP 17 Вересня 2013 10:51
Впевнена, що і Ви добре ”компа” не знаєте, адже ”вік живи – вік навчайся”. А якщо Ви нам можете допомогти з веб-дизайном, то запрошуємо до нас в тренінговий центр для передачі знань – ми завжди раді розумним пропозиціям і волонтерській допомозі. Чекаємо!
Павло до Читач Показати IP 17 Вересня 2013 11:06
А ви знаєте про веб-дизайн? чи тільки чули ці слова? Аби отримати знання з даного напрямку треба вчитися в університет, а не за 40 годин отримувати професію програміста. Чи ви з тієї когорти людей які купили фотоапарат і ВЖЕ стали фотографом???
лучанка №2 Показати IP 16 Вересня 2013 17:57
Але й заголовок сміливий дали...Усі бібліотекарі.. А що, юнацька й наукова бібліотеки - ото вже й всі? А той забутий владою бібліотекар з Хацапетовкі або Мухосранська, що на півставки чи на 0,25, як в нашому селі, що 2 рази в тиждень на роботу виходить, тоже знатиме комп'ютер?
Істинна лучанка до лучанка №2 Показати IP 17 Вересня 2013 11:28
А як "лучанка" може знати про те, як працює бібліотека або інша установа у "нашому селі"
Читач Показати IP 16 Вересня 2013 18:03
А невже в бібліотеці нема хоч одного екзкмпляра "Самоучітеля работи за кампютєром" і шановні бібліотетакарі так зайняті теревенями типу хто в чому на роботу прийшов, що і не мають час прочитати цю книжку самостійно.
Павло до Читач Показати IP 17 Вересня 2013 11:09
Наявність "самоучітеля" в бібліотеці чи дома та його читання не приведе ні до чого, поки у людини не буде бажання самому навчитися працювати. Коли воно є, навіть F1 або Google буде у нагоді.
Волинянка Показати IP 17 Вересня 2013 10:12
Тренінги якраз і проводяться в основному для сільських бібліотекарів, які задоволені навчанням.Бібліотеки виграють гранти і їх навчають по певній програмі. Думаю, що кожна людина відкриє для себе щось нове під час таких тренінгів, бо більшість з нас – самоучки. Ви прийдіть, познайомтесь, послухайте, а тоді критикуйте.
Ще один читач Показати IP 17 Вересня 2013 10:37
Сьогодні відступлю від своїх принципів не відписувати не недолугі і безграмотні коментарі і проясню ситуацію. Я є читачеві наукової бібліотеки вже років 17, чи трохи більше, і на моїх очах бібліотеку комп'ютеризовували. Доступ до мережі є по всій бібліотеці, я і зараз звідси пишу. Людям, які не мають власних мобільних пристроїв свої послуги пропонує Інтернет-центр(послуги якого безкоштовні) також ви можете працювати за комп'ютером у відділі "вікно в Америку", та в згаданого в статті Тренінговому центрі. Згоден з тим, що на тренінгах не розповідають про CSS, HTML5, чи MySQL, але це ж і не потрібно звичайним сільським бібліотекарям(для яких ці тренінги і проводяться). Але іноді там відбуваються і досить цікаві заходи-тренінги на адвокаційну тематику, та теми захисту інтелектуальних прав. В будь-якому випадку, ці заходи підвищують рівень надання послуг, і чи не цього ми власне і хочемо.
Алла Показати IP 19 Вересня 2013 13:27
Від імені спеціалістів юнацької бібліотеки дякую колегам з наукової за тренінги, які сприяють підвищенню фахового рівня бібліотекарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus