USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Нічний Луцьк: прем’єра про одвічне

2 Серпня 2014 11:39
Поезія в інтерпретації театру-студії «ГаРмИдЕр» про одвічні проблеми та біди українців відкрила нічну сцену фестивалю українського опору «Бандерштат 2014: перезавантаження».

Виставу «Лаконічно про одвічне» гості фестивалю побачили у ніч з 1-го на 2-ге серпня на нічній акустичній сцені.

Попри пізню годину дійство зібрало сотні гостей фестивалю, які із захопленням спостерігали за грою акторів. У п’єсі використали уривки поеми «Вертеп» знаного українського поета Грицька Чубая, вірші Тараса Шевченка та новелу «Крижем» луцького автора Віктора Гребенюка.

Використані літературні уривки, незважаючи на вік, лунали надзвичайно актуально для України сьогодення. Йшлося про одвічний гріх українців – гріх розбрату, страхітливе вертепне дійство та втечу від реальності, неповагу до свого.



Зі сцени актори промовляли про те, про що сьогодні хочеться говорити, аби осмислити, мати силу зробити наступний правильний крок.

Підсумком вистави стали шевченківські рядки, які не втратили актуальності донині «обніміться, брати мої, молю вас, благаю». Акторам глядачі віддячили тривалими оплесками.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Показати IP 2 Серпня 2014 14:32
Апарат "Mirex" - класний апарат придбали! Молодці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus