USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Німеччина спростила надання громадянства нащадкам жертв нацизму

30 Серпня 2019 18:36
Німецький уряд від п’ятниці спростив правила для отримання громадянства нащадками людей, які втекли з нацистської Німеччини.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Local.

Німеччина повинна понести «свою історичну відповідальність щодо постраждалих», заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер.

Хоча в Німеччині вже є правила, що дозволяють нащадкам переслідуваних євреїв отримати громадянство, два декрети, що вступили в силу в п’ятницю, закрили кілька прогалин.

Родичі людей, які покинули нацистську Німеччину до того, як їх громадянство було відкликане режимом, тепер можуть повернути його відповідно до нового декрету.

Люди, які раніше не отримали б німецького громадянства, тому що їх батько був іноземцем і чия мати втратила своє німецьке громадянство при нацистах, тепер також можуть скористатися новими правилами.

Труднощі окремих осіб із використанням підстав родоводу для отримання громадянства опинилися в центрі уваги частково через різке зростання числа заяв від британців, що посилаються на переслідування нацистами їх предків і намагаються отримати німецький паспорт на тлі виходу Британії з ЄС

За даними МВС, з 43 таких заявок в 2015 році їх число зросло до 1506 в 2018 році.

Зеєгофер сказав, що ті, чиї клопотання були відхилені, тепер зможуть претендувати на громадянство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus