USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Німці хочуть будувати на Волині сміттєпереробні заводи

23 Жовтня 2014 15:50
Перший сміттєпереробний екологічний завод мають збудувати у Нововолинську уже в 2016-му році. Німецькі інвестори готові вкласти гроші і в Луцьк.

Під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика з представниками компанії «INSILDeutschlandUG» (ФРН) сьогодні, 23-го жовтня, учасники підписали меморандум про співпрацю.

До волинян звернувся виконавчий директор компанії «INSILDeutschlandUG» (ФРН) Олександр Приходько, який побажав українцям усього найкращого і висловив сподівання, що події в країні призведуть до кращих змін та вдасться разом налагодити тісну співпрацю.
Окрім того, іноземний гість вибачився за те, що не може розмовляти українською, бо ще не вивчив мову досконало, тому розмовляв російською.

«Цей технопарк, який ми запропонували створити на території Волині, принесе дуже хороші економічні показники й вирішить багато екологічних проблем. Ми готові з наступного року розпочати будівництво «Нововолинського Екотехнопарку» й за 18 місяців його завершимо.

Також ми готові реалізовувати свій проект і в Луцьку як пілотний. Німецькі колеги беруть на себе співфінансування, аби показати як цей завод може працювати і приносити прибуток.

Загалом, наш проект по Україні щодо побудови заводів з переробки твердих відходів, передбачає 100 мільйонів євро», - розповів виконавчий директор компанії «INSILDeutschlandUG» (ФРН) Олександр Приходько.

Так, німці дадуть на завод в Нововолинську - 40 мільйонів євро. Окрім того, впродовж року місто даватиме заводу 25 тисяч тонн непотребу, яке зараз вивозять на міське сміттєзвалище на території Іваничівського району.

Екотехнопарк із сміття вироблятиме бензин, солярку, бітум, а також холод для холодильних установок та теплоенергію.
«Проблема з твердими відходами – проблема номер один в області. На Волині були різні проекти щодо сміттєпереробних заводів, втім, жоден не був реалізований. Тому ми маємо змогу показати в Нововолинську як це потрібно робити і розвинути це на всю область. Я думаю, що потім і бізнес підключиться до того, щоб давати сміття на переробку, а натомість отримувати енергетичні продукти.

Тому ми зробимо велику презентацію вашого проекту в усіх регіонах Волині, аби керівники районів, бізнес це бачив і долучався», - запевнив голова ОДА.

Німці пропонують глибоку переробку відходів, а це і скло, і кольорові метали.
Після підписання меморандуму про співпрацю, інвестори повідомили, що вони будуть рекомендувати включити у свій 100-мільйонний проект такі пілотні міста як Луцьк, Дніпропетровськ, Кривий Ріг та Чернівці.
Зауважимо, що сміттєпереробний завод дасть 35-40 робочих місць у Нововолинську. Якщо такий буде у Луцьку, то це 75-90 нових робочих місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2014 16:14
Слава Європі, що ще можна в Україні побудувати.. лише заводи по переробці сміття(((
121 до Анонім Показати IP 23 Жовтня 2014 16:38
не ятри. по маленьку станемо на ноги і на відміну від ЛуганДона швидше будемо в Єпропі!
321 до 121 Показати IP 23 Жовтня 2014 16:50
Так, Луцьк вже практично європейське місто. Нема чого кривити душею - в них в Європі теж не все ідеально - проблеми є скрізь. Головне питання як з ними борються і чи борються взагалі. А про Луганду і Домбабве - то я промовчу...
екскурсовод до 121 Показати IP 23 Жовтня 2014 17:54
ага, потім сміття з європи будуть везти до нас на переробку, з волині зроблять смітник європейського зразка.
121 до екскурсовод Показати IP 23 Жовтня 2014 18:17
чого ти скиглиш. такі заводи давно по європі збудовані, поїдіть подивись. люди грошей на вітер не викидають. в них електролічильники в різні години по різному нараховують електрику. їхні технології помаленьку приходять до нас через заробітчан і ми дійсно стаємо європейською братією а не лишаємся совком. якщо будемо скиглити і на когось тикати то руху в перед ніколи не буде. СЛАВА УКРАЇНІ!!!
екскурсовод до 121 Показати IP 23 Жовтня 2014 20:13
яка користь німцям з сміттєпереробного заводу в Україні? Чи ти думаєш що вони за спасибі будуть в нас гроші вкладати?
нововолинець Показати IP 23 Жовтня 2014 16:15
Надсучасне, абсолютно безпечне для довкілля виробництво!
староволинець до нововолинець Показати IP 23 Жовтня 2014 16:52
А що? Складати в купу сміття це екологічно чисто? Що б не робив - аби лиш перднути..
Семен Показати IP 23 Жовтня 2014 17:24
Таки идея раздельного сбора мусора и его переработки принадлежит Гитлеру.
Сократ Показати IP 23 Жовтня 2014 20:55
Вже напротязі 15 років , кожного року будують завод по переробці сміття на волині.То фіни то поляки,німці вже всіх і не пригадаю. Будувати потрібно а не язиком плескати!
сократу Показати IP 23 Жовтня 2014 21:57
правильно!!!! особливо я вірю в ледаря гунчика який ще директорствує в ОДА, ГЕТЬ ГУНЧИКА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus