USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Німці безплатно погодилися пролікувати 18-річну лучанку

21 Листопада 2013 16:10
Троє дітей в Україні мають важку недугу — системний червоний вовчак. Одна з них — Вікторія Парфенюк — лучанка. Ось уже четвертий рік вона разом із мамою, завдяки підтримці друзів, бореться з важкою недугою. Та сили надто нерівні. І Вікторії у ці дні як ніколи потрібна допомога всіх небайдужих людей.
Потрібні довідка чиновників і 11 тисяч євро.
«Українські лікарі виявилися безсилими перед хворобою, - розповіла «Відомостям» мама дівчинки Тетяна Парфенюк. - Ми довго лікувались, але все даремно. У дитини стали відмовляти нирки. Лікарі у Києві розвели руками і сказали, що більше нічого не можуть зробити. Ми почали зв’язуватися з іноземними клініками. Спочатку відгукнулись ізраїльські медики. А цими днями надійшло повідомлення від всесвітньо відомої німецької клініки «Шаріте». Вони дали надію, що зможуть зупинити хворобу. Спочатку мають обстежити Віку, щоб підтвердити діагноз. На це обстеження необхідно 10 тисяч 900 євро. У нас таких грошей немає. Адже все, що можна було продати, вже розпродали за попередні роки. А виховую я донечку одна. Працюю бухгалтером. Гроші ж треба показати на рахунку якнайшвидше. Для нас кожен день має значення».
Тетяна Іванівна розповіла, що отримає виклик від німців і зможе почати оформляти візу лише тоді, коли у клініці побачать усю суму на її рахунку. Вони з донькою особливо сподіваються на німецьку клініку, адже саме у цій державі їм пообіцяли безплатне лікування.
«Є такий німецький фонд Ein Herz für Kinder. Вони погодилися оплатити дороге лікування, - розповіла Тетяна Іванівна. - Є одна умова - необхідна довідка, що в Україні цю хворобу вилікувати не можуть. А її видають лише у Міністерстві охорони здоров’я. Я другий тиждень не можу потрапити на прийом до головного позаштатного кардіоревматолога України Олександра Волосовця».
Отак і метається мама Віки між Києвом і Луцьком. У столиці оббиває пороги чиновників, щоб довідку отримати. А в рідному місті просить допомоги в небайдужих людей.
Страшний діагноз Віці Парфенюк поставили у 14 років.
«Все почалося під час літніх канікул, - пригадує Тетяна Іванівна. - У доньки стали поколювати пальці ніг під час ходьби. Спочатку думали: мине. Та через деякий час Віка і кроку ступити не могла. От тоді й почали ходити по лікарях. Три місяці не могли визначити діагноз».
Коли лікарі все ж встановили діагноз, він виявився заледве не вироком для дитини - «системний червоний вовчак». Це захворювання сполучної тканини, що проявляється ураженням низки органів і систем. Хвороба виникає внаслідок порушення імунологічних процесів в організмі, при якому антитіла, що виробляються, пошкоджують ДНК здорових клітин.
Зі слів мами, Віці приписали гормональне лікування. У результаті здоров’я не добавилось. Набрала зайву вагу. І ще купу супутніх діагнозів: антифосфоліпідний синдром, люпус-нефрит, гіпоталамічний синдром, тромбофлебіт нижніх кінцівок і правої руки.
Попри все, Віка виявилася справжнім борцем. У перервах між лікуванням вона продовжувала навчання у Луцькій гімназії № 4.
«Раз німці беруться за лікування, значить, у нас є шанс, - каже мама. - Я розумію, що дитина здорова не буде. Найголовніше - щоб вона жила».
Нагадаємо, що 18-річній Вікторії Парфенюк терміново потрібно 10 тисяч 900 євро для діагностичного обстеження у німецькій клініці «Шаріте».
Реквізити для безготівкового поповнення платіжної картки Парфенюк Тетяни Іванівни:

Отримувач: «Приватбанк»

Назва банку: «Приватбанк»

Номер рахунку: 29244825509100 ОКПО: 14360570 МФО: 305299

Призначення платежу: Для поповнення на карту 6762 4682 0384 9223

Кому: Парфенюк Тетяні Іванівні, код: 2318213881, тел. 050 998 79 60.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus