USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нобелівську премію з хімії вручили за революційні дослідження в медицині

5 Жовтня 2017 12:11
Нобелівський комітет присудив премію з хімії трьом науковцям: швейцарцеві Жаку Дюбоше, американцеві Йоахіму Франку і британцеві Річарду Хендерсону за розробку методу детального вивчення біологічних процесів на клітинному рівні, повідомляє ВВС.

Кріоелектронна мікроскопія – метод, що дозволяє спростити процес отримання зображення біомолекул.

Швидке заморожування рідини, в якій знаходяться молекули, дозволило фіксувати кожен етап біологічних процесів у живих організмах.

Вчені вважають, що це справжня революція у вивченні біохімічних процесів, яка може істотно вплинути на розвиток фармакології і медицини.

«Це має вирішальне значення як для розуміння хімічних принципів життя в цілому, так і для розвитку фармацевтичних препаратів», – йдеться в прес-релізі Шведської королівської академії наук.

У 2016 році премію в галузі хімії віддали Жан-П'єру Соважу, Бернарду Ферінге і Фрезеру Стоддарту «за проектування і синтез молекулярних машин».

Нагадаємо, нобелівську премію з медицини вручено американським ученим, які відкрили молекулярні механізми, що контролюють так званий «біологічний годинник» всередині живих організмів.

У вівторок були оголошені лауреати Нобелівської премії з фізики. Її отримали американські вчені Райнер Вайсс, Беррі Беріш і Кіп Торн за вирішальний внесок у детектор LIGO і за спостереження гравітаційних хвиль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus