USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нововолинському інтернату просять повернути їхнього директора

14 Липня 2016 12:04
Працівники Нововолинського обласного ліцею-інтернату зібралися для того, аби підтримати свого директора. З ним не продовжують контракт, хоча його роботою, зі слів колективу, всі задоволені.

Мітинг відбувся під стінами Волинської обласної ради сьогодні, 14 липня.

Колектив інтернату пояснює, що із директором закладу Юрієм Лазаренком не хочуть продовжувати контракт, не пояснюючи причин. Мовляв, під час засідання профільної комісії його рекомендували призначити тимчасовим виконувачем обов’язків директора.

«Юрій Лазаренко дуже потужний, талановитий та креативний керівник. Педагоги, батьки та учні хочуть бачити директором саме його. Сподіваємось, депутати почують нас», - каже учитель української мови та літератури, заступник директора Світлана Земцова.
Юрій Лазаренко
Юрій Лазаренко
Члени освітньої комісії обласної ради вирішили призначити виконувачем обов’язків директора Нововолинського ліцею-інтернату нинішнього директора, ще до сесійного рішення, 13 червня.

Як розповів сам Юрій Лазаренко, йому на посаді директора довелося 2 роки боротися в судах з Держфініспекцією, яка оштрафувала заклад на 5,5 мільйона гривень за неправомірне відшкодування коштів на харчування дітей. Та суди він виграв. Також, переконує, йому вдалося запровадити чимало енергозберігаючих заходів: торік утеплили гуртожиток, цього року хочуть розпочати утеплення навчального корпусу, замість ламп розжарювання встановили LED-освітлення.

Що ж до успіхів учнів, то цього року вони зайняли 1 і 3 місця на змаганнях з робототехніки, а учень Богдан Козіброда вперше в історії Волині представлятиме область на міжнародній олімпіаді з хімії. До слова, всі учні цього закладу, переконує Лазаренко, після навчання у його стінах вступають до вишів, але не всіх вдається втримати в Україні - чимало студентів прагнуть навчатися за кордоном. Крім того, побоюються тут і того, що дехто з учнів також хоче залишити заклад, щоб продовжити вчитися за межами України. Власне, низька наповнюваність класів дещо насторожила депутатів.

Членам комісії пропонувалося продовжити контракт з Юрієм Лазаренком на три роки, та вони цю пропозицію не підтримали: 3 з присутніх проголосували «за», а 4 – утрималося. Тож Юрія Лазаренка мали б звільнити уже завтра, як результат – чимало управлінських питань не було б вирішено, у тому числі й виплата зарплати працівникам. Урешті, депутати повернулися до голосування з даного питання і проголосували за те, щоб призначити Юрія Лазаренка виконувачем обов’язків директора до рішення сесії обласної ради, щоб заклад не залишився без керівника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Райво Показати IP 14 Липня 2016 13:40
Це все справа рук Плахотної! Вона ніби то підтримувала Лазаренка, але насправді хоче призначити свою людину, з Володимира чи то з району!
Анонім до Райво Показати IP 14 Липня 2016 14:04
буде пані Жук і крапка
Нововолинчанка до Анонім Показати IP 14 Липня 2016 14:18
От насмішили хахаха!
Не зарікайтесь до Анонім Показати IP 14 Липня 2016 14:41
Пані Жук краще туди не йти. Бо коли ці недокеровники обласні підуть то крапка буде на кар'єрі пані Жук.
вчитель до Райво Показати IP 14 Липня 2016 14:28
з району, з району, добре виплітає план дій разом з Пирожиком...
З ліцею Показати IP 14 Липня 2016 13:54
Людмило Володимирівно! Змилуйтесь! Коли всякі язики казали, що Ви інтригантка - ми не вірили!!! Не будьте гірше загреви!
освіта до З ліцею Показати IP 14 Липня 2016 14:19
А вона й не гірша, вона така ж сама.
Коментатор Показати IP 14 Липня 2016 14:36
Пірожик Плахотній уже відстігнув...
За правду Показати IP 14 Липня 2016 19:41
Я надіюсь,що в депутатів облради достатньо мудрості і правдивої інформації про цього горекерівника,не звертати увагу на цей "цирк",який організував лазаренко і його "прибічники",і призначити на цю посаду дійсно достойну кваліфіковану людину з досвідом роботи у даній сфері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus