USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Нову концепцію розвитку міста обговорили на «Art territory»

23 Травня 2015 15:22
Фестиваль «Art territory», який днями відбувається у Луцьку, об’єднав більше десятка мистецьких майданчиків, серед яких і «Урбаністика».

Його територія – це площа великого білого павільйону на Театральному майдані. Сьогодні вже о 10:00 в ньому зібралися дизайнери, архітектори, активісти та просто небайдужі до проблеми облаштування громадського простору лучани. Вони слухали лекції запрошених експертів у цій галузі під загальною назвою «Місто в мініатюрі» та самі долучалися до обговорення теми.



Так, одним із запрошених спікерів був львів'янин Олександр Шутюк, колишній активіст, а зараз – працівник Департаменту розвитку Львівської міської ради.



Хлопець поділився, що насправді реалізувати будь-який з проектів не так важко. Головне – це ініціатива. Так, якось він, ще будучи звичайним активістом, з його ж слів, «насадив» у фотошопі дерев на головну вулицю Львова – Городоцьку і виклав два фото (вулицю без зелені та із нею) в соціальну мережу. Світлини настільки швидко розійшлися мережею, їх настільки активно обговорювали, що згодом Олександра запросили у міську раду презентувати свою ідею з озеленення вулиці. В результаті, дерева на Городоцькій таки висадили. Водночас, ще на етапі реалізації проекту, знайшлося багато противників ідеї, які спочатку стверджували, що дерева не приймуться, пізніше – що вони не переживуть зиму, коли ж і зима була позаду – що не заквітнуть. На щастя, ніякі із цих застережень не справдилися.

Ще одним вдалим проектом спікер вважає облаштування лавок на площі Данила Галицького. Ідея настільки сподобалася громадськості, що згодом у Львові почали з’являтися схожі проекти, але уже під керівництвом інших структур.

Озеленення території міста, облаштування відпочинкових зон та спортивних майданчиків – топ-тема соціально-відповідального бізнесу у сфері архітектури. Так, у Луцьку, на території «Сіті парку» вже облаштували «Міст для закоханих», пізніше – виклали до нього стежку із бруківки, а нещодавно, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, меценат проекту Андрій Покровський пообіцяв спорудити у відпочинковій зоні скейт-парк, а також поставити столики для гри в шахи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Яків Показати IP 23 Травня 2015 16:59
Пару с**кунів зібралось і вже велику купу точно зроблять.
2Яків Показати IP 23 Травня 2015 18:19
Моральні злидні так і пруть. Молодь хоча би намагається втілити зміни в життя, а тут купу зроблять, чи, може накладуть? В усі часи кількість пасіонаріїв була невеликою. Яків точно не належить до їхньої кількості

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus