USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий офіс для чорнобильців відкрили на Волині

26 Квітня 2016 20:05
З нагоди 30-ої річниці трагедії на Чорнобильській АЕС у Ковелі відбувся тематичний вечір-реквієм та урочисте відкриття офісу МО «Союз Чорнобиль України»: відтепер це відремонтоване приміщення стане другою домівкою для 80-ти ковельчан, життєва доля яких безпосередньо пов'язана з Чорнобилем, - йдеться у сюжеті «Телевізійного центру Ковель».

«Для нас важливі питання ліків, можливості для лікування та відпочинку, питання пенсійного забезпечення, адже зараз ліквідатори мають дуже маленькі і нестабільні пенсії. Через те нам такий офіс потрібний. Щоб могли люди приходити, спілкуватися. Щоб могли залишити свою заяву, а ми могли написати якесь клопотання і вирішити такі проблеми та наші робочі питання”, - каже голова МО «Союз Чорнобиль України» Олена Чеханюк.
Про те, що відбувалося 30 років тому, розповідають безпосередні учасники, ліквідатори аварії.

«Сказали: «Надо ехать!» - и мы поехали. Я водителем работал. Засыпали мы обочины. Вывозили асфальт, из зоны вывозили загрязненный грунт. Если только по нашей организации — то нас было 55, а осталось только 15. Уже нету никого. Сейчас уже еще один из наших сильно болеет. Мы тоже болеем, но пока держимся...”, - розповідає ліквідатор аварії, інвалід 2-ої групи Володимир Дерев'ягін.

«Запам'яталося добре: в лісі гриби виросли з величезними шляпками. І яблука — один з місцевих ще казав: була дичка, такі маленькі плоди мала. А як після аварії, то яблука були великі, соковиті. І ми їх їли, не знали, що цього робити не можна. Молоко пили... Але ми нічого не знали. Небезпеку ми не усвідомлювали. Потім вже, коли почалися хвороби, зрозуміли», - каже ліквідатор аварії Василь Борона.

З нагоди 30-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС у Ковелі відбувся тематичний вечір-реквієм. Пам'ять тих, хто врятував світ від ядерної катастрофи ковельчани вшанували біля монумента жертвам Чорнобильської трагедії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus