USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Новий сквер у центрі Луцька: максимум зеленої зони та цікаве освітлення

3 Травня 2018 20:29
Замість квіткового ринку – сучасний сквер. Мешканці проспекту Волі обговорили концепцію зеленої зони й влада міста готова приступити до робіт вже за місяць.

Зустріч представників Луцької міської ради та мешканців прилеглої території до колишнього квіткового ринку в центрі відбулася 3 травня.

Найбільше лучани нарікали на автівки, які паркують в їхньому дворі.

«Це просто жах - не вийти, не пройти. А колись взагалі був випадок, що дідусь занедужав, був сердечний приступ, але швидка не могла заїхати. То поки його на ношах винесли – він помер. Ми вже як хочеш боремося з ними, навіть колеса ріжемо, але без толку», - нарікали лучани.

На це їм пояснили, що обмежити в’їзд у двір зі сторони поліклініки неможливо, адже згідно з правилами благоустрою має бути вільний доступ доїзду каретою швидкої допомоги, поліції, пожежників, газової служби.

Ситуацію вдасться покращити, вважає радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, адже після реконструкції скверу та прибудинкових територій тут будуть місця для паркування.

«Ми пообіцяли перенести квітковий ринок і він сьогодні перенесений. Це вартувало немало зусиль, однак шляхом переговорів вдалося досягнути бажаного. А тут історично був сквер і він має бути відновлений. Архітектору Олександру Балану замовили проект, він і розробив його разом із комплексним ремонтом прибудинкової території будинків №3, 7 та прилеглої території до поліклініки. Ми намагалися по-максимуму врахувати побажання мешканців. Передбачили тут паркувальні місця, яких буде біля 40. Намагалися максимально зберегти зелену зону, мінімум бруківки. Будуть і нові лавки, цікаві ліхтарі. Думаю, що це буде ще однією окрасою міста», - розповів Ігор Поліщук.


Та додав, що роботи розпочнуть вже за місяць. Завершити планують до кінця липня. Кошти, а це понад 3 мільйони гривень, вже передбачили з міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
F Показати IP 3 Травня 2018 22:11
Познайомте з тією руденькою:)
Йопрст Показати IP 3 Травня 2018 23:16
Рижа -безтижа,два раза попала у кадр
Аннета Показати IP 3 Травня 2018 23:22
3 мільйона гривень( це жах! Страшні гроші не туди йдуть, як ніби Луцьк такий багатий і може розкидатись бюджетом. Вважаю недоцільно викидати стільки грошей на дворик
лучанин Показати IP 4 Травня 2018 01:38
А рижа дійсно дуже хорошенька)
Валентин Показати IP 4 Травня 2018 06:01
Гарний буде сквер. Просто супер. Дійсно давно пора було провести реконструкцію. Бажано ще і громадський туалет зробити поруч, і закриті бесіди поставити. В який красі будуть тепер працювати ВАЛЮТЧИКИ - любо дорого буде дивитись.!!!! Може хай і вони скинуться на реконструкцію?
Ввв Показати IP 4 Травня 2018 07:08
Якби могли один одного перегризли ...
Ольга Показати IP 4 Травня 2018 07:49
Гарний проект. І сама філософія подобається- більше зелені, більше світла, лавочки. Це сквер у центрі міста! Йоло обличча!Замість страшних циганських палаитк квіткового ринку! серйозна стрянка на місці знесених гаражів. Буде де в центрі машину де поставити, і де в тіні поседіти. За збереження дерев окрема подяка! проектувальники молодці!
Viktor Показати IP 4 Травня 2018 08:12
Хоть би одну парковку побудували
Павло до Viktor Показати IP 4 Травня 2018 10:57
Так це і будують парковку для цума за бюджет міста!
левко Показати IP 4 Травня 2018 08:17
Буде де побухати вечорами в центрі, а мешканці зранку будуть спостерігати батареї пляшок та свіжі шприці.
Коза Показати IP 4 Травня 2018 14:23
А мені попередній проект більше подобається. Колись була стаття. Там ще були накриття з плетучими рослинами і газони з пухнастою високою травою по периметру. Правда мені здалось, що там мало місця для такого проекту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus