USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

НВК слід повернути до української системи освіти, - Констанкевич

21 Березня 2018 11:04
Верховна Рада має повернути навчально-виховні комплекси до української системи освіти.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявила голова підкомітету з питань позашкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, інформує прес-служба УКРОПу.

Нардеп зазначила, що такі заклади дозволяють дітям здобувати первинну дошкільну та початкову шкільну освіту на базі єдиних центрів.

«Навчально-виховні комплекси вже сформували безліч плідних освітніх традицій. Такі заклади мають право на життя», – зауважила представниця УКРОПу.

За її словами, перевага НВК полягає в тому, що учні можуть продовжити здобувати початкову освіту після дошкільного віку в єдиному закладі. НВК функціонують в Україні близько двадцяти років і становлять майже половину від усіх навчальних закладів. Зараз у таких комплексах навчаються до 750 тисяч дітей, майже половина з яких проживають у селах.

Незважаючи це, чинна редакція Закону «Про освіту» виключає можливість здобуття освіти в НВК. Така форма навчання просто зникла з українського законодавства.

«Саме це спонукало нас підготувати законопроект, який має повернути навчально-виховні комплекси до закону про освіту», – зазначила Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що народні депутати від УКРОПу Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Олександр Дубінін, Олександр Шевченко та Віктор Шевченко у співпраці з представниками різних фракцій і груп парламенту підготували проект закону № 8146 «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» (щодо навчально-виховних комплексів)». Документ пропонує на законодавчому рівні включити навчально-виховні комплекси до української системи освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus