USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Оазис енергії здоров'я - у луцькій пустелі*

11 Вересня 2014 13:00
Еко-кафе здорового харчування «Оазис» кличе в гості тих, кому небайдуже, чим харчуватися і звідки отримувати енергію для добрих справ.

Вже більше трьох місяців у місті діє еко-кафе «Оазис», де можна скуштувати страви з меню сироїдів. Люди, які відмовилися від продуктів тваринного походження і не піддають їх термічній обробці, запрошують однодумців відвідати їх заклад. Харчування, яке пропонують в цьому закладі, може стати панацеєю для тих, хто має проблеми зі здоров’ям: хто страждає від підвищеного холестерину, високого рівня цукру, потребує очищення організму, планує схуднути, і просто тих, хто дбає про своє здоров’я як фізичне, так і духовне.


«Найперше - треба позбутися стереотипів про те, що лише у м’ясі, або рибі, або ж у яйцях є необхідні для життя людини амінокислоти та мікроелементи. Просто наш мозок так чомусь запрограмований, і це треба в собі перебороти. А коли вже починаєш читати спеціалізовану літературу, то стає відомо, що амінокислотами багата зелень, джерело білка – горіхи, а фосфору достатньо у водоростях, листках норі», - пояснює фінансовий директор кафе «Оазис» Оксана Войнаровська.

Вона розповідає, що українці через свою нерозбірливість у їжі страждають від численних хвороб. І навіть вегетаріанство, каже, не вирішує проблем. Тому запорука здоров’я - свіжа, органічна, здорова їжа без нітратів, генетичних модифікацій, не оброблена термічно. Бо навіть найкорисніша термообробка (варіння) не дає позитивного ефекту, кажуть сироїди.


Така їжа найкраще підходить творчим, активним людям, які хочуть себе реалізувати, вона збагачує людину енергією щастя, пояснює Оксана Войнаровська.

«Я помітила, що варена їжа притуплює мої емоції. А коли їси сиру їжу, авансом отримуєш додаткову енергію, яку треба кудись витратити. Ці продукти допомагають заспокоїтися, дають радість. Вживаючи варену їжу, я була б менш творчою людиною», - переконує вона.

У світі неодноразово проводили експерименти, коли буквально за короткий термін (12 днів) у людей, які стали сироїдами, нормалізувався рівень цукру і холестерину, вони стали себе краще почувати.


Особливо корисний у еко-кафе – бездріжджевий лляний хліб, який висушується при температурі 41 градус, аби зберегти всі корисні мікроелементи. Зокрема, такий хліб дуже помічний людям з проблемами шлунку. З нього в «Оазисі» роблять сандвічі, буріто, бутерброди з різноманітними рослинними начинками. А ще, ці хлібці зручно брати з собою в дорогу, адже вони довго зберігаються і не псуються до 2 місяців.

Для любителів солодощів тут теж є чим поласувати: десерти з горішків, фруктів, ягід, меду. До слова, у солодощах немає й грама цукру, вони багаті на вітаміни та інші корисні речовини.


Третя категорія, яку пропонують в кафе, - зелені коктейлі, багаті на амінокислоти та вітаміни. До слова, сироїдіння аж ніяк не заважає займатися спортом, переконують в «Оазисі».


Всі продукти, які використовуються на кухні, перевіряються на вміст нітратів. А з весни обіцяють, що вирощуватимуть власну городину на своїй ділянці. Планують також запровадити систему знижок для тих, хто бажає схуднути. До слова, про такий ефект сироїдіння розповідають самі працівники закладу: за декілька місяців один з них схуд на 10 кілограмів, відколи став їсти сиру їжу.


Ще одна родзинка страв у цьому закладі – паростки, якими прикрашають страви. Вику, горошок, маш, чечевицю спеціально пророщують 5 діб, аби згодом використати у своїх шедеврах. Їжа, яку пропонують в кафе, аж ніяк не прісна, адже використовується широкий спектр приправ, які збагачують смак звичних продуктів.


В проекті власників закладу – проведення майстер-класів з приготування страв сироїдів, виготовлення натуральної косметики. Також подумують над тим, щоб долучитися до велопрокату, який працює в місті і організувати поблизу кафе ще один пункт прокату.

Варто зауважити, що в закладі зібралася команда однодумців – усі працівники сповідують одну й ту ж філософію. Інтер’єр закладу теж створює відповідну атмосферу: дерев’яні столи, лляна оббивка – все лише натуральне і екологічно чисте. У «Оазисі» є й дитячий куточок для тих, хто хоче відпочити тут з найменшими. Також в приміщенні розміщена тематична бібліотека, книги з якої можна прочитати вдома.


Зауважимо, «Оазис» розташований подалі від міської суєти. Заклад знаходиться за адресою: Луцьк, вулиця Травнева, 2а (новобудова за Свято-Миколаївською церквою, навпроти ТЦ «Глобус»). Телефони: 063 420 88 88, 0332 280077.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Олена Показати IP 11 Вересня 2014 13:42
Дякую за інфо! А які ціни тут? Хто вже був, напишіть
був там до Олена Показати IP 11 Вересня 2014 15:52
нормальні ціни, пригощали мене кропивяним коктейлем - то він приблизно 10 грн. а на вітрині були різні торти, цукерки - то теж ціни доступні.
Степан Бандера Показати IP 11 Вересня 2014 14:11
Дизайн могли б і трохи цікавіший зробити. Чисто-гарно, але якось трохи їдальню нагадує :)
Анонім Показати IP 11 Вересня 2014 14:38
А мені там дуже сподобалось!!!!! Власники молодці !!!! Всім рекомендую....!!!!
Коля до Анонім Показати IP 11 Вересня 2014 15:23
Мені фінансовий директор теж сподобалась !!!! Всім РЕКОМЕНДУЮ!!!!!!
До Степана Бандери Показати IP 11 Вересня 2014 15:32
Запросіть до себе - оцінимо ваш супер дизайн!!!
читач Показати IP 11 Вересня 2014 17:38
А на смак? що зі смаком? подобається?
Інфузорія Показати IP 12 Вересня 2014 15:40
«Найперше - треба позбутися стереотипів про те, що лише у м’ясі, або рибі, або ж у яйцях є необхідні для життя людини амінокислоти та мікроелементи. Просто наш мозок так чомусь запрограмований, і це треба в собі перебороти. є 10 незамінних амінокислот, які не синтезуються рослинами. при недостатньому надходженні білкової їжі відбувається порушення синтезу власних білків (які виконують захисну, трофічну, ферментативну і т.д функції) біологія 10 клас, цикл цитологія. я розумію, що кожен зходить з розуму по-своєму, але ж можна якось розумніше продумати рекламний текст. не всі ж навколи ідіоти. а заклад симпатичний. треба буде завітати, скуштувати десерт.
Веган до Інфузорія Показати IP 15 Вересня 2014 14:24
Розкажіть це людям, які вже 15-20 років не ідять мяса і почуваються здоровішими , ніж всі інші!
Інфузорія до Веган Показати IP 24 Вересня 2014 22:10
вчитайсь в текст, і хоча б СПРОБУЙТЕ зрозуміти, про що йдеться.
Ivan Показати IP 16 Вересня 2014 11:57
Десерти смачні, коктель з кропиви теж сподовся. Планую покуштувати ще якісь смаколики , що є у наявності в меню.
Виталик Показати IP 5 Січня 2015 19:03
Бармен Бомба, обожнюю цей заклад
Виталик Показати IP 5 Січня 2015 19:06
Десерти смачні ! Коктейлі зі спероліною живі
ИОАННА до Виталик Показати IP 21 Травня 2015 07:25
СКАЖИТЬ, ДЕ ЦЕЙ ЗАКЛАД ЗНАХОДИТСЯ?
ИОАННА Показати IP 21 Травня 2015 07:32
ЗНАЙШЛА! НЕ ДУЖЕ БУЛА УВАЖНА.. ОБОВЯЗКОВО ПРИЙДУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus