USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обама особисто зустрівся з ліквідаторами бін Ладена

7 Травня 2011 10:54
Барак Обама зустрівся з бійцями ВМС США, які провели операцію зі знищення Усами бін Ладена.

Як повідомляє Кореспондент з посиланням на Associated Press, зустріч минула за закритими дверима на військовій базі Форт Кемпбелл в штаті Кентуккі.
Уточнюється, що Обама і віце-президент США Джо Байден, який його супроводжував, поспілкувалися з бійцями спецназу ВМС ("морськими котиками") і пілотами вертольота, що доставив їх на місце проведення операції.

Обама від імені мешканців США і всього світу подякував загону за "добре зроблену роботу". Президент відзначив також, що знищення голови Аль-Каїди стало можливим завдяки багаторічним зусиллям величезного числа людей у озбройних силах і розвідці і назвав подію однією з найбільш успішних військових операцій в американській історії.

Пізніше Обама також зустрівся з іншими військовослужбовцями Форту Кемпбелл. CNN повідомляє, що у спільній зустрічі брали участь більше 2300 солдатів, які нещодавно повернулися з Афганістану.

Імена спецназівців, які брали участь у знищенні бін Ладена (їх, за різними даними, було від 12 до 24 осіб), тримаються в секреті.

Усама бін Ладен був знищений у ніч на 2 травня американським армійським спецназом. За даними ЗМІ, вистежити і знищити лідера Аль-Каїди вдалося завдяки діям його заступника і найближчого помічника Аймана аль-Завахірі.

За свідченнями однієї з дружин бін Ладена, її чоловік жив на віллі в Абботабаді протягом п'яти років.

Смерть терориста № 1 офіційно підтвердив президент США. Він повідомив, що санкціонував операцію і пакистанські власті були повідомлені про її проведення. Обама також сказав, що світ став безпечнішим після знищення ватажка Аль-Каїди Усами бін Ладена. Незабаром радник президента США з питань боротьби з тероризмом Джон Бреннан підтвердив інформацію про те, що бін Ладен був похований у морі.

У свою чергу президент США прийняв рішення не надавати світовій громадськості фото, на якому зображений убитий лідер Аль-Каїди.

Сьогодні стало відомо, що Аль-Каїда визнала, що її лідер Усама бін Ладен загинув. При цьому в заяві, поширеній на джихадистських форумах, повідомлялося, що терористи продовжать боротьбу проти США і їхніх союзників, а кров бін Ладена не буде пролита даремно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus