USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обіцяні 45 днів служби волинян на Сході можуть подовжити

4 Липня 2014 13:06
Заява про те, що мобілізовані для участі у АТО волиняни служитимуть лише 45 діб не має правових підстав, - повідомив обласний військовий комісар Олег Галак.

Про це він повідомив під час засідання координаційної ради при голові Волиньради на базі 51-ї механізованої бригади у Володимирі-Волинському в п’ятницю, 5 липня, - інформує ВолиньPost. Зі слів комісара, інформація про те, що мобілізовані служитимуть лише 45 днів недостовірна: мовляв, це йшлося тільки про «перший етап».

Натомість службу можуть продовжити, що вже зробили для багатьох згідно із Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Так, 20 червня закінчився черговий етап мобілізації, - повідомив він.

Олександр Галак навів приклад мобілізації у 1941 році солдатів у Червону Армію. Їх теж мобілізовували на 45 днів, але потім строк продовжили на 4 роки. І все, мовляв, було законно.

Нагадаємо, родичі військовослужбовців часто заявляють, що їх рідних повинні відпустити додому саме тому, що термін 45 днів давно минув.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
гiсть Показати IP 4 Липня 2014 13:12
Нi вiйнi!
Українець до гiсть Показати IP 4 Липня 2014 13:24
Ні незваним гостям!
123 Показати IP 4 Липня 2014 14:29
так у 1941 була війна, а в нас війни немає в нас просто АТО!!!!! чого порівнювати ?він що хоче сказати що це безладдя триватиме 4 роки?добре сидіти у військоматі і бла-бла-бла - поїдь на Схід , як ті "добровольці" і тоді розглагольствуй про терміни. їм там все вже обридло - людей відірвали від причиного життя і в пекло !!!
Дружина мобілізовано Показати IP 4 Липня 2014 14:56
А чого мають одні й тіж самі там бути,вже понад 2 місяці?Всіх міняють проводять ротацію,а тільки про наших хлопців забули,вони що "козли отпущения"?А воєнкомам легко говорити,сидячи в своїх кріслах(може вже скоро дірки просидять) не вони там ходять під пулями і не їхні синочкі,а хочуть заробити очередну зірочку за вислужування генералам-зрадникам,які зливають наших хлопців...ГАНЬБА ТАКИМ НЕЛЮДАМ,ГАНЬБА!!!Є Дуже багато доброольців,які хоть іти служити але їх чомусь не беруть.Чому?
титушко Показати IP 4 Липня 2014 14:59
людей відірвали від причиного життя і в пекло !!!-причинне місце буває тільки одне х або п-але зазвичай його у таких як ти відрив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus