USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обласні дорожники спихнули "районні ями" новим господарям

18 Грудня 2013 12:48
Дороги місцевого значення програвали загальнодержавним шляхам. Так розставляли пріоритети в облавтодорі.

Відтепер волинськими шляхами займуться нові господарі.

Нагадаємо, що з Нового року дорожніми ямами займатимуться районні чиновники.

А дороги місцевого значення з наступного року перебуватимуть у відомстві райдержадміністрацій, а не Служби автомобільних доріг. Тепер РДА будуть замовниками ремонту шляхів.

Практично в усіх районах відбувся процес прийому-передачі доріг на баланси райдержадміністрацій.

Про це стало відомо під час наради у першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка сьогодні, 18 грудня.

Начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Леонід Кирильчук повідомив, що завдяки передачі доріг на баланс РДА можна буде налагодити стан шляхів місцевого значення.

«Кошти, які виділяє держбюджет на дороги місцевого значення, надходили в один кошик. А потім вони розподілялися, і у першу чергу йшли на ремонт доріг загальнодержавного значення. Тепер же кошти будуть використовуватися за цільовим призначенням», - переконує посадовець.

Розпорядниками коштів з Нового року будуть дві структури – управління інфраструктури облдержадміністрації та Служба автомобільних доріг області. Та за півроку розпорядником залишиться лише підрозділ ОДА. Ця структура також проводитиме тендери на ремонтні роботи доріг.

Зі слів посадовця, на поточний ремонт доріг місцевого значення у наступному році планують виділити 150 мільйонів гривень, ще 120 мільйонів має надійти на ремонт комунальних доріг. На експлуатаційне утримання доріг місцевого значення заплановано 69, 5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дурдом Показати IP 18 Грудня 2013 13:56
госадминстрации надо разгонять, как не эффективную госстуктуру. на местах надо возобновлять добрые старые исполкомы.
Тартак Показати IP 18 Грудня 2013 16:18
Дороги передадуть зі зробленим на них ремонтом , якість якого уже наглядно видно.Необхідно запровадити гарантію на ремонт доріг-можливо тоді " зацікавлені " в ремонті доріг будуть заривати в землю значно меньші суми.
ОБС Показати IP 18 Грудня 2013 16:43
ось і чітко прослідковується напрямок(зміна) відкатів на управління ОДА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus