USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

ОДА дала гроші на «Вибране» Гея, Слапчука, Чепелюка

29 Вересня 2011 18:01
Експертна рада з питань видавничої справи за головування заступника голови Волинської ОДА Олександра Курилюка розглянула 37 заяв волинських авторів, які просили фінансової підтримки на видання їх нових творів - із представлених макетів книг відхилено 20 рукописів та 8 перенесено на наступне засідання.
Про це повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації.
Враховуючи думку представників творчих спілок, члени експертної ради рекомендували фінансово підтримати 9 книг. Відзначено видання, що у 2011-му стали актуальним та логічним завершенням року Лесі Українки.
Отож, фінансово підтримають збірник «Леся українка: доля, культура, епоха», підготовлений редакційно-видавничим відділом «Вежа» ВНУ імені Лесі Українки, до якого увійшли ексклюзивні матеріали передані дослідниками із США.
Також буде видано книгу волинської поетеси «Лісова пісня» в українській та англійських версіях (упорядник Сергій Романов) та «Стежками Лісової пісні» (упорядник Ніна Горик).
Вагомою подією незабаром стануть ювілеї трьох визначних волинян – Василя Гея, Василя Слапчука та Василя Чепелюка. Своєрідним подарунком для них можна назвати підтримані експертною радою поетичні збірки «Вибране» та збірку вокальних творів.
Особливу увагу члени експертної ради приділили літературі для дітей. Підтримано дитячу книгу «Казка про джмелика-мандрівника» Анатолія Махонюка, пізнавальну книжку для діток із заниженим слухом «Почуй мене сердечком» (керівник проекту Людмила Вознюк) та улюблену дитячу авторку Надію Гуменюк із прозовою книгою для середнього шкільного віку «Літо з амазонками».
Довідково:
19 квітня 2011 року на засіданні експертної ради було розглянуто 74 звернення авторів та укладено 43 тристоронні угоди. За підсумками півріччя, обласна державна адміністрація співпрацювала із 8 волинськими видавцями.
Свої видання автори виготовляли у Волинській обласній друкарні (15 книг), поліграфічно-видавничому домі «Твердиня» (14 книг), Волинській мистецькій агенції «Терен» (8 книг), видавництві «Волинянин» (2 книги) та по одній книзі у видавництвах «Волинські старожитності», редакційно-видавничому відділі ВНУ ім. Лесі Українки «Вежа», Ковельській міській друкарні та видавництві «Ініціал».
У рамках програми книговидання бібліотеки області безкоштовно отримали 6,5 тисячі книг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
читач Показати IP 30 Вересня 2011 09:53
Ці автори не мають абсолютно ніякого читацького попиту. Особливо радянський піїт гей. Давати гроші на ці видання безглуздо, але це ж луцьк, де розум спочиває...
вот Показати IP 30 Вересня 2011 14:17
ці автори мають ім"я та амбіції, невдоволення яких бюджетним коштом буде рівнопропорційно задоволене кров"ю тих, хто їм грошей не дав. маємо те, шо маємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus