USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Опалення в Луцьку не буде близько тижня

31 Жовтня 2018 11:17
Через теплу погоду, яка протримаються ще близько тижня, опалення у всіх навчальних і лікувальних закладах Луцька, а також житлових будинках, зокрема багатоквартирних, буде відключено.

Директорка ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що у зв’язку зі сприятливою температурою запропоновано депутатам прийняти рішення про тимчасове припинення подачі теплоносія. Вона зазначила, що для мереж ніяких проблем це не спричинить.

«Теплоносій триматиметься в мережі, але не нагріватиметься. Ми просимо підтримати наше клопотання, адже не можемо понижати температуру води. Нам простіше відключити опалення, але надавати якісну послугу з гарячого водопостачання», – сказала Валентина Малютіна. І додала, що таким чином хочуть уникнути скарг від лучан.
Окрім того, вона нагадала, що борг населення за спожиті послуги становить більше 42 мільйонів гривень. «Це загрожує зривом опалювального сезону», – зазначила Валентина Малютіна. Так, підприємство підготувало списки боржників із фізичних осіб, які передадуть депутатам відповідно до їхніх виборчих округів, аби вони посприяли у вирішенні цієї ситуації.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
опа Показати IP 31 Жовтня 2018 11:21
Ну нарешті розумне рішення, хоча з запізненням на 3 дні!!!
555 Показати IP 31 Жовтня 2018 11:40
Молодці. А ви хоч би раз подумали про людей, дітей. Діток які в садочку як мають лягати спати. Знову будуть обігрівачами опалювати групи. А включать коли 3 доби буде менше 8 градусів середньодобова? Як ви дістали. Дайдте дозвіл людям робити автономне опалення і все буде нормально, хто захоче нормальних умов для проживання то поставлять і будуть мати спокій. а не обігрівачем опалювати.
Це до 555 Показати IP 31 Жовтня 2018 13:09
ви дістали всюди з своїми "дітками". Нічого вашим "діткам" не станеться, як походять тепліше одягненими(при такій погоді воно й корисніше чим парилка від батарей) а не в тепличних умовах, під ковпаком і в рожевому цукровому сиропі
Боб до 555 Показати IP 31 Жовтня 2018 14:05
Яке автономное??? А як бабло брити ?
Лучанка Показати IP 31 Жовтня 2018 11:41
задовбали ,тільки гроші гребуть!!!!!!!!!!
Лучанка Показати IP 31 Жовтня 2018 12:12
В садочках звичайно погано , що буде холодно.Проте в квартирі такі гарячі батареї , що не торкнутися, плюс тридцять в кімнатах, а потім рахунки тисячні приходять.Питається для чого те опалення, коли на вулиці плюс 20?
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2018 12:58
Погано, звичайно, що ми швидкими темпами рухаємося в сторону кам'яного віку, проте можна було б ще хоч трішечки захопити сучасних технологій. Невже не можна переобладнати котельні так, щоб з обіду почати нагрівати воду, а під ранок відключати щоб вночі можна було комфортно спати вдома і в оселях трималася б нормальна температура? Це на цю пору, коли йдуть великі температурні стрибки. Середньодобова 8 - це рахувалося коли в природі не було температурних стрибків і температура була майже сталою. Зараз же вдень 17, а вночі 3. Середньодобова не виходить, вдень жарко, проте вночі холодно, люди масово хворіють від цього. Або щось робіть, або дайте можливість встановлювати автономне опалення, де кожен сам собі буде хазяїн.
Просто дописувач Показати IP 31 Жовтня 2018 16:22
Дістали вже всіх зі своїм автономним опаленням.Ну хоч прочитайте законодавство України,зокрема Закон про ЖКП.Встановлюйте,Закон дозволяє,тільки згода всіх мешканців,перехід на горизонтальний розподіл(ремонт у всій квартирі),заміна газових труб,більшого діаметру,холодний підвал ,для 1 поверху витрати і багато іншого...Також-за,але на даний момент це неможливо.
Боб до Просто дописувач Показати IP 31 Жовтня 2018 19:33
Технічно все можливо!!!!! А навіщо мені теплий підвал, хто ж підвал в своїй хаті топить? Мінімально, це встановлення температурних лічильників з регулятором температури, такі є . Чому я повинен переплачувати за послуги які я по перше не замовляв , по друге мене не влаштовують? Отже коли такі питання " народні" будуть хоча вирішуватись отже тоді і буде Україна
Просто дописувач Показати IP 1 Листопада 2018 09:44
Пишу реальні речі на даний час,бо всі інші і Боб-фантазери.Фантазуйте на здоровя,але перейти старому будинку 30-40 років,умовно, 144 кв(9 поверхів) неможливо.Отримати дозвіл всіх мешканців(пенсіонери,одинокі,не проживають(оренда),а потім ще дозвіл місьради,а потім перебудова всієї системи вертикальної подачі носія.....і багато, багато чого.За газ окрема тема.Якщо електро,то тут також всю проводку алюмінієму змінювати і знову дозволи.Так, перейшли на індивідуальне Трускавець,Нікополь,але це мізер і були вимушені.Є рішення уряду на встановлення терморегуляторів,вперед,тільки куди їх приткнути і для чого?
Боб до Просто дописувач Показати IP 1 Листопада 2018 10:10
Подивіться скільки вже будинків перевели і без проблем. (Закарпаття цікаве ) . Питання іньше , миж демократична держава, я не хочу платити за інших, за пінсіонерів, і коли тепло мені подобається холод і наоборот, як тоді повинно бути? Головне де зі мною є договір що в моєй житловій площі я надаю площу для теплового вертикального теплоносія???? Отже потрібно просто його перекривати і все буде вирішуватись.
І ЩЕ Показати IP 1 Листопада 2018 10:07
Якщо вже інд.опалення,то будинок має бути утеплений не "латками",а повністю.А ціна Луцьктепла в 1847,75 грн.за Гкал і 42,39 за м.кв.(при морозах буде біля 60)- це вже перебор.Неплатежі будуть наростати як "сніжний комок" і що буде далі,ніхто не знає.І навіть не думає аналізувати.
Боб Показати IP 1 Листопада 2018 10:16
Доречі новобудови, подивіться тех. Умови, вони однакові, їх мабуть з союзу не змінювали але автономне застосовують. Так що головне бажання, і вкладання грошей з Європи на заощадження реальне і демократію а не розкрадання, як в нас.
Борис Показати IP 1 Листопада 2018 15:20
Не робіть з дітей інвалідів,на вулиці +21 то можє ще влітку опалювати садочки.
Просто дописувач Показати IP 1 Листопада 2018 15:26
При чому тут новобудови,там тільки хол.вода і каналізація.А в нас маса будинків з транзитом гар. води і опалення.А Луцьктепло тільки подає до будинку.Далі як?Виносити труби за межі?До речі Верховний Суд прийняв рішення не на користь споживачів.Опалення місць загального користування обовязкове,навіть,коли ви переходите на індивідуальне.Займіться обєднаннями співвласників,утепленням,енергоефективністю і обліком всього,що подається до будинку.Поки що це єдиний шлях.Не у всіх в Європі інд.опалення,далеко не у всіх.Хоча це дійсно право кожного.
Ірина Показати IP 5 Листопада 2018 11:01
Дуже велика різниця + 20 градусів влітку і + 20 в листопаді. Дуже велика вологість і в квартирах у звязку з відсутністю опалення у цей період починають цвісти стіни, особливо у тих, в кого квартира виходить на північну сторону. Це небезпечно для життя в таких умовах перебувати: розплодження плісняви в квартирах, яку вдихаємо у легені, призводить до хронічних бронхітів, в кращому випадку. Тому це ненормально у листопаді тримати без тепла місто. Можна не палити сильно, але палити необхідно для підтримання відповідного відсотка вологості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus