USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Особливим дітям Волині подарували свято

20 Грудня 2016 22:22
Щедрим на подарунки видався день Святого Миколая для діток з особливими потребами з обласного центру, Луцького, Горохівського та Ківерцівського районів. На святкову зустріч в обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка їх запросив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Майже півтисячі дітлахів переглянули виставу «Аліса в Задзеркаллі» та отримали солодкі подарунки, повідомили у прес-службі Фонду.

«Минулого року ми організували свято лише для особливих діток обласного центру. Оскільки цьогоріч Фонд розширив діяльність на всю Волинь, плануємо провести серію новорічно-різдвяних заходів, – зазначає головний менеджер у соціальній сфері Фонду Оксана Демчук. – Святкові вистави 25 грудня переглянуть ще понад 450 аутистів, діток з синдромом Дауна та дитячим церебральним паралічем у Ковелі й Нововолинську. Таким чином, подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» отримають понад 900 діток з особливими потребами».

Теплі слова подяки за підтримку висловив керівник громадської організації «Центр реабілітації інвалідів дитинства, сиріт «Зірка Надії» Олександр Жаловага. Члени цієї громадської організації представили у холі виставку своїх робіт із глини. Вони подарували для Фонду виготовлений із глини макет Луцького замку.

«Ми вже три роки реалізовуємо проект, який має на меті створити середовище, де би дітки з особливими потребами могли займатися творчістю. У рамках цього проекту ми підготували для них майстер-класи. У перспективі ці заняття можуть перерости у справу життя кожної дитини і навіть приносити прибутки. Хочу побажати, щоб надалі ваша творчість реалізовувалася у нових ще кращих проектах», – зазначив заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський.
Дітки, яких запросили на свято, щиро втішилися подарункам. Ангелінці Самарчук видалили грижу головного мозку. Дівчинку і її братика виховує бабуся Ніна, бо мама дітей загинула в ДТП.

Семирічний Назарчик Гарбарук – другокласник Луцького навчально-реабілітаційного центру. У хлопчика – синдром Дауна. Назарчик особливо любить уроки трудового навчання, має багато друзів у НРЦ. Його однокласник Віталій Смук щодня бореться за повноцінне життя. Віталик має вроджену ваду серця. Після чергової операції переніс ішемічний інсульт, був повністю паралізований. Але завдяки мамі хлопчик став на ноги і здобуває шкільну освіту.

«Радіють діти, радіємо й ми. Приємно, що Фонд Ігоря Палиці небайдужий до таких діток, розуміє і переймається їхніми проблемами», – каже бабуся Ангелінки Ніна Матвіїшин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus