USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перші морози вдарять у жовтні

6 Жовтня 2014 08:48
До України наблизився складний атмосферний фронт. Перші мінуси, кажуть синоптики, будуть вже у жовтні, - йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Дані про зиму - ще дуже туманні. Роздивитися чітко, яким буде мороз чи скільки насипле снігу, неможливо. Але поки що в Україні лише погода - це те, що хоч якось можна спрогнозувати.

За довгостроковий прогноз погоди в Україні офіційно відповідає синоптик Вазіра Мартазінова. 90 % синоптичну точність жінка обіцяє на два, а часом й чотири місяці. Торік у своїх розрахунках вони помилилися лише кількома днями. Для синоптика прогноз погоди - точна наука, математика та фізика укупі із закономірностями. Тому уряд, в тяжкий для країни момент, замовив собі її роботу.

Перепади температур цьогоріч будуть ніжніші, а зима суворіша. Перший захід арктичного холоду відчує Схід. Грудень змусить українців закутатися. Холод зайде із Північного Сходу -і температура в середньому по Україні буде навіть нижчою за норму. Хоча справжній мороз захопить лише середину місяця. Готувати кожушки слід на Миколая. Снігу цьогоріч має побільшати.

Народні ж синоптики свої екзотичні датчики увімкнуть лише на Покрову. Мовляв, поки фруктові дерева не скинуть листя, зими не варто очікувати. Народні синоптики прогнозують м'яку зиму. 86-річна народна віщунка Галина Романівна на прізвисько "Сибірячка" каже, що зима буде "середньою" - не дуже холодна і не дуже морозна.

Але однозначної відповіді синоптики усе ж дати не можуть, бо різкі зміни погоди взимку залежатимуть не так від бічних атмосферних фронтів, як від тепла, яке йде із землі, і холоду верхніх шарів атмосфери. Попри те, що на Новий рік надворі потепліє, січень планує бути найсуворішим. Морозний удар до мінус 20 прийдеться плюс-мінус на Водохреща. Триматиметься понад тиждень і зайде із Північного Заходу. Лютий очікують навіть теплішим за норму. У деякі дні, кажуть синоптики, можлива весна. Але хвиля похолодання всередині місяця є і тут.

Загалом майбутню зиму можна назвати нестійкою, мінливою і нестрашною, бо тих, хто пережив зимівлю на Майдані ні снігом, ні морозом не злякати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ковельчанин Показати IP 6 Жовтня 2014 09:42
Зима прийде рано і буде затяжна. Якщо є родичі в селі позвоніть і переконайтеся. Пташки масово поїдають кукурудзу, виноград. Такого пожирання я не памятаю вже з десяток років.
Агроном до Ковельчанин Показати IP 6 Жовтня 2014 09:56
Може, менше ядохімікатів сипнули, нибось дорогії. А пташкам на радість екологічносита, хоч і в меншій кількості.
Ковельчанин до Агроном Показати IP 6 Жовтня 2014 10:03
Я дивився по господарству батьків. Хімки ніколи не сипимо бо для себе ростимо. Аналогічно і по сусідах. Білки теж ніколи так сильно не обкрадали горішник біля хати як в цьому році. Гриби також масово ростуть перед холодною зимою.
Всезнайко Показати IP 6 Жовтня 2014 10:03
Зима буде рання, а опалення включать пізно...
вова Показати IP 6 Жовтня 2014 10:30
а того року теж казали що зима буде крепка. а було тепло. Так і цього року. Синоптики іноді на день не можуть вгадати
Таня Показати IP 6 Жовтня 2014 11:08
зима буде і майдан їй не указ, а от для того шоб перезимувати нормально потрібно не трястись від страху, а брати продажних Романюків за яйця і вішати в центрі міста. Чому? Газу обмаль- можна навітьс сказати що його взагалі нема, а він дозволяє приватній фірмі брати його в теплосетей бесплатно
алла Показати IP 7 Вересня 2015 18:53
разом нас багато......
Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 18:16
Погода 1жовтня-31жовтня безплатно дивитись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus