USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перший випуск волинського «ін’язу» зустрів 45-річчя

16 Травня 2011 17:53
На зустріч першого випуску факультету іноземних мов (зараз - романо-германської філології) Волинського національного університету імені Лесі Українки зібралось майже два десятки перших його випускників – сивочолі екс-студенти відзначали 45 річницю після закінчення альма-матер.

Випускники 1966 року тоді ще Луцького педінституту на зустріч зі студентськими друзями в суботу, 14 травня, з’їхались з усієї України, а одна жінка прилетіла аж із Сахаліну.

Як розповіла завідувач кафедри німецької філології, професор Євгенія Гороть, яка організовувала зустріч зі своїми однокурсниками, випуск 1966 року був особливим, оскільки це був перший випуск факультету іноземних мов, який спочатку називався факультетом анлійської мови.

«Тоді на наш факультет вступило 53 студентів. Закінчило ж 47. Вчили ми англійську та французьку мови», – розповіла вона.

Колишні студенти пригадували роки навчання: першу вчительську практику в школі, стосунки з іншими факультетами, екскурсії та звичайні будні.

Ділились спогадами і про організацію різних заходів та свят. Пригадали, як в університеті помилково ходила чутка, що студенти РГФ збили з ніг декана математичного факультету.

«Тоді не було так, як зараз. Не було словників, методичних, додаткових матеріалів. Бувало, сиділи ночами щось вишуковували, вигадували щось, аби урізноманітнити навчання… А вчились у таких умовах, що іноді штукатурка зі стелі падала. Але були щасливі», – пригадувала викладач англійської мови, кандидат наук, доцент Надія Максимчук.

«Зараз немає такої глибини, душевності, духовності, як було колись. Ви були слухняніші, відповідальніші, ніж сучасна молодь. Не було ніяких чвар чи серйозних сварок», – висловилась вона.

Євгенія Гороть також розповіла, що чимало її однокурсників нині мають проблеми зі здоров’ям, проте усі випускники 1966 року, наголосила вона, «живі та при здоровому глузді, що не може не радувати».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus