USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дирекції й студентам училища у Луцьку підготували сюрприз

26 Квітня 2014 10:50
Волинське державне училище культури і мистецтв імені Ігоря Федоровича Стравінського представило звітний концерт художніх колективів та окремих виконавців. Концерт відбувся у Волинському обласному академічному музично-драматичниому театрі імені Тараса Шевченка вчора, 25-го квітня.

«Наші студенти зараз працюють співаками й музикантами в знаних в усьому світі колективах у таких містах як Відень, Варшава, країні Ізраїль, місті Каїр, та багато інших. Я тішуся з того, що й благодійники про нас не забувають, зокрема благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який не лише допомагає матеріально, а й відшуковує молоді таланти та підтримує їх. От, того року на оздоровлення в Буковель їздили 20 наших студентів. Знаю, що й сьогодні буде хтось від фонду й готує нам сюрприз», - розповідає Василь Панасюк.

Під час звітного концерту керівнику училища вручили два сертифікати від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк». Один - на суму 20 тисяч гривень для того, аби купити в навчальний заклад нові музичні інструменти, інший – запрошення на літній відпочинок у гірськолижному курорті Буковель 14-м студентам та 6-ти викладачам упродовж 10 днів у літній період.

«Я маю велику приємність привітати вас від імені Ігоря Петровича Палиці з тим, що добіг до кінця ще один академічний, творчий рік, за який училище звітується великим творчим доробком, перемогами та призами на різноманітних конкурсах. В цьому залі зібралися ті, хто вірять, що й в нашому 21 столітті будуть нові стравінські, крушельницькі, будуть інші майстри українського національного мистецтва, на що й спрямована викладацька праця», - зазначила заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Під час звіту на сцені виконали більше трьох десятків номерів. Виступали хори, камерні оркестри, вокальні колективи, ансамблі народного танцю, читали вірші Тараса Григоровича Шевченка. У звіті взяли участь як студенти, так і їх викладачі, які мають почесні звання «Заслужений».

Директор училища Василь Панасюк розповів, що гордиться своїми вихованцями, адже вони досягають висот мистецької творчості.

Звітний концерт тривав більше 2 годин. Про високий рівень підготовки, гучніше за слова, говорили палкі аплодисменти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus