USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Під виглядом санітарних рубок на Волині вирізають цінні ліси, - перший заступник голови облради

4 Квітня 2018 11:17
Цінні ліси масово знищують, маскуючи цей процес під боротьбу з короїдом, а доки Олександр Кватирко очолює ВОУЛМГ, ладу у лісовій галузі не буде, - переконаний перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Про це Олександр Пирожик розповів 4 квітня під час 19 сесії облради.

Як повідомив у колективному депутатському запиті від фракції ВО «Свобода» в облраді Олександр Пирожик, волинські ЗМІ останнім часом рясніють повідомленнями про численні рубки – під ніж масово йдуть ліси в природозаповідних фондах, де вирубки категорично заборонені. Так, на сполох б’ють селяни у селі Городині, ріжуть ліс у Рожищенському районі, у Цуманському лісгоспі відбувається самовільна рубка дубів в рекреаційному пункті тощо. Останнім кричущим фактом перший голови облради назвав те, що у заказнику загальнодержавного значення Воротнів 96% площ планують зрубати – як штучні ліси, так і природні, молодняки і старі дерева. Таки чином, під виглядом санітарних рубок знищують цінну ділову деревину, мовляв, керівництво ВОУЛМГ під боротьбу з короїдом маскує незаконне знищення лісів.

Також Олександр Пирожик звернув увагу на те, що попередній голова ОДА віддав два гектари у Шацькому національному природному парку в довгострокове користування, перед тим як піти у відставку.

Наведені факти, з його слів, свідчать про системні прогалини у лісовій галузі, де «завівся короїд з бензопилою». Депутата наголосив, що доки лісову галузь Волині очолює Олександр Кватирко, ладу там не буде.

Отже, він просив голову ОДА та правоохоронців здійснити перевірки, взяти питання на контроль та переконатися, що факти, наведені у зверненні, підтверджуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus