USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час сезону полювання на Волині працюватиме 80 рейдових груп

28 Жовтня 2013 16:16
З 3 листопада на території Волинської області розпочинається полювання на хутрових звірів.

Відповідно до наказів користувачів мисливських угідь, полювання на зайця-русака дозволяється з 03.11.13 до 29.12.13 включно. Полювати на лисицю та єнотоподібного собаку можна з 03.11.13 до 26.01.14. включно, а на диких парнокопитних тварин (колективне та облавне полювання) – з 03.11.13 до 29.12.13 включно.

Загалом, днями полювання при колективному та облавному полюванні є субота та неділя, а на хутрових – лише неділя. Денна норма добування одним мисливцем – один заєць-русак, а норми добування єнотоподібного собаки, лисиці та вовка не лімітовано.

До слова, полювання на зайця-русака, єнотоподібного собаку, лисицю проводяться за відстрільними картками, у межах установленої пропускної спроможності угідь.
Разом з тим зауважимо, що добування вовка, лисиці, єнотоподібного собаки дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.

Підпорядкованими підприємствами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства створено 78 рейдових груп, які патрулюють лісові маси та виявляють браконьєрів як у будні, так і у святкові та вихідні дні. До складу таких груп входять районні мисливствознавці та працівники державної лісової охорони Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Суворо забороняється:
- полювання на території та об’єктах природно-заповідного фонду, де положенням про ці об’єкти полювання заборонено;
- полювання на визначених відтворювальних ділянках;
- полювання на відстані ближче 200 метрів від будівель населених пунктів та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей.

Необхідні документи для полювання:
- посвідчення мисливця,
- щорічна контрольна картка,
- дозвіл на зброю,
- дозвіл на добування тварин (відстрільна картка, ліцензія)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus