USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сезон полювання на Волині розпочинається

9 Серпня 2014 17:36
Сьогодні ввечері мисливці на озерах Волині розпочнуть сезон полювання на пернатих.

Із відкриттям сезону полювання на пернату дичину, і насамперед, у перші його дні, реєструються непоодинокі випадки порушень правил полювання, перевезення, використання вогнепальної зброї, що призводить до поранень, а часто й до загибелі людей, - повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Правоохоронці застерігають від НП і нагадують правила поведінки.

Мисливець зобов’язаний завжди поводитися зі зброєю так, наче вона заряджена і готова до пострілу. Під час зарядження та розрядження рушниці стволи повинні бути направленні верх або до землі. Якщо ж зустріли когось на полюванні, зброю слід розрядити.

Розрядженою і в чохлі рушниця має бути, якщо ви пересуваєтеся транспортом, а також коли підходите до населеного пункту (за 200 метрів). Теж варто сказати і про місця привалу, збору тощо. На привалі рушницю у незарядженому стані необхідно повісити або покласти на надійну опору, попередньо переконавшись у її міцності. Ніколи не беріть зброю стволами до себе!

Особливо обережним мисливець повинен бути під час стрільби у закритій місцевості, очереті, кущах і т.п. Забороняється стріляти у птицю, яка злітає і перебуває на висоті нижче 3-х метрів або на відстані до 10 метрів. Не можна стріляти на шум, у нечітко видиму ціль (у тумані, в сутінках, навпроти сонця).

Стрільбу кулею (навіть із гладкоствольної рушниці) мисливець повинен проводити з особливою обережністю, попередньо переконавшись, що у напрямку пострілу немає людей чи домашніх тварин. Також слід пам’ятати, що під час стрільби дробом часто утворюються зліпки із 2-3 дробин, які летять на значно більшу відстань, ніж окремі дробини. Якщо набої споряджені димним порохом, у випадку осічки, мисливець не повинен відкривати рушницю раніше ніж через 7-8 секунд, оскільки порох інколи може займатися повільно, внаслідок чого можливий «затяжний постріл», який при відкритій рушниці здатен призвести до нещасного випадку.

Стріляючи, потрібно зважати на те, що в угіддях можуть перебувати люди, які здійснюють вирубку лісу, збір грибів, випас худоби, виконують сільськогосподарські роботи тощо. Під час полювання у густому лісі, очереті, ярах і горах потрібно бути особливо уважним: стріляючи, дотримуватися взятого напрямку руху і частіше підтримувати встановлений зв’язок з іншими мисливцями.

При поводженні зі зброєю забороняється:

– направляти зброю на людину або домашніх тварин;

– передавати її в інші руки, попередньо не оглянувши і не розрядивши;

– стріляти без необхідності.

Категорично забороняється перед полюванням і під час полювання вживати спиртні напої! Особи у нетверезому стані до полювання не допускаються. Мисливець із рушницею у будь-якому ступені сп’яніння небезпечний для оточуючих та самого себе!

Керівники полювання, єгері, начальники команд, які допустили проведення мисливства без відповідного інструктажу і дозволили участь у полюванні особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому Законом порядку, - йдеться у повідомленні правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Дід Показати IP 9 Серпня 2014 18:08
Я особисто не мисливець, тому що в армії на полігоні настрілявся під завязку. На мою думку хто прагне стрільби, то вперед - на Схід!!!
бро до Дід Показати IP 10 Серпня 2014 09:01
Діду, ви дурень давно, чи недавно?
Солдат до бро Показати IP 10 Серпня 2014 10:22
Дурень ходить з рушницею і марить застрелити качку заради втіхи, коли в державі йде війна! Рембо б.....ть!!!
бро до Солдат Показати IP 10 Серпня 2014 11:29
Б...ть - пошукай серед родичів, херой. Не війна а АТО, або ти не віришь владі?
Віка до бро Показати IP 10 Серпня 2014 12:31
Ти не бро, ти ЧМО!!!
бро до Віка Показати IP 10 Серпня 2014 21:22
чмушка, вона же віка, вона же баба параска, вона же йухан...
баба параска Показати IP 9 Серпня 2014 20:19
Ох не там і не на того вони полюють. А в Україні "роботи" не початий край
бро до баба параска Показати IP 10 Серпня 2014 09:03
якщо тобі, дурепа, мало крові - їдь сама на Схід і полюй.
Українка Показати IP 9 Серпня 2014 21:17
ПОТРІБНО МУДРИМИ БУТИ УСЮДИ!!! МИ ЗАРАЗ ВСІ ГРАМОТНІ, А ОТ МУДРОСТІ, ВРІВНОВАЖЕНОСТІ, ПОВАГИ ОДИН ДО ОДНОГО, ЕЛЕМЕНТАРНОЇ КУЛЬТУРИ МАЛО. БУДЬМО ДОБРІШИМИ ОДИН ДО ОДНОГО І СВІТ СТАНЕ КРАЩИМ.
бро до Українка Показати IP 10 Серпня 2014 09:04
культури у совка ніколи не буде. Тому що ніколи не було...
баба параска до бро Показати IP 10 Серпня 2014 09:40
це ти глист про себе? Дійсно в тебе культури аж розпирає
бро до баба параска Показати IP 10 Серпня 2014 10:14
якщо ти, амеба, не розумієш - до кого и хто звертається, чому п’ятак в калашний ряд сунеш?
баба параска до бро Показати IP 10 Серпня 2014 10:28
Начистила б я тобі пику, але вік не дозволяє
бро до баба параска Показати IP 10 Серпня 2014 21:25
знайди більш доцільне прикладання своїх зморшок, амебка.
Йухан Показати IP 9 Серпня 2014 22:28
Полювання в нинішній час задоволення не дуже дешеве (для пересічного Українця). Чомусь оці здорові дядьки мисливці ,які щойно повиходили з лікарень ,де лікувалися за державний кошт пішли на полювання а не на АТО,хоча й хворіли тільки тому,що прийшли повістки.
бро до Йухан Показати IP 10 Серпня 2014 09:09
чому би тебі, розумнику, не взяти автомат і не проявити свій мозок на Сході, а не розмнічати на теми, в яких ти дурний як пудель?
Анонім до бро Показати IP 10 Серпня 2014 12:34
Дурню, закрий пельку і застібни ширінку.
бро до Анонім Показати IP 10 Серпня 2014 12:42
ти знаєешь що таке ширінка, йолоп? давно перестав ходити в штани?
Волинянка Показати IP 10 Серпня 2014 10:16
Я горда за священників, монахів, простих православних християн у яких велика віра в Бога! Честь і совість для них не прості слова! Їх не купити за гроші, славу, нагороди! Бог і любов в них не на язиці, а в серці!
до бро до українка Показати IP 11 Серпня 2014 17:18
Культура в Союзі була. А от в Україні її немає і ніколи не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus