USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Після Кадаффі наступним стану я, - президент Чавес

29 Березня 2011 09:22
Президент Венесуели Уго Чавес у понеділок, 28 березня, заявив, що американський імперіалізм і його союзники намагаються поставити його в один ряд з Каддафі, щоб надалі він став наступною "військовою мішенню".

Про це інформує Кореспондент .

"Ми всі зараз спостерігаємо, як імперіалізм скинув з себе маску, відкинув убік мораль і, скориставшись вигаданою підставою, міжнародна коаліція бомбить лівійські міста, вбиває мирних громадян. Робляться спроби поставити в один ряд Чавеса і Каддафі як жорстоких диктаторів, які переслідують свої народи" , - сказав венесуельський лідер під час виступу по національному ТБ.

Чавес також заявив, що в списку неугодних країн є і лідери інших країн Латинської Америки, але "я стою першим".

На думку венесуельського президента, зараз, коли світова спільнота "спокійно спостерігає" за війною в Лівії, є реальна можливість "нейтралізувати військові плани проти Венесуели та інших країн Латинської Америки". "Нам всім необхідно згуртувати лави (у рамках Боліваріанського альянсу) і рухати вперед наш проект з побудови боліваріанського соціалізму на основі демократії і миру", - вважає Чавес.

"Головне наше завдання - зробити все можливе, щоб уникнути війни, забезпечити мир для розвитку країни. Війна - це не наш шлях!", - зауважив президент Венесуели.

Нагадаємо, раніше Чавес пропонував скерувати до Лівії посередницьку місію, до якої увійдуть представники країн Латинської Америки, Європи та Близького Сходу. Її завданням мало стати проведення переговорів зі сторонами внутрішнього лівійського конфлікту для досягнення мирного розв'язання кризи і недопущення іноземного військового втручання. Проте США і інші країни Заходу не підтримали зусилля Венесуели.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus