USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Півсотні дітей з Волновахи приїхали до Луцька на Великодні свята

15 Квітня 2017 14:39
Шкільний табір для дітей із Волновахи відкрили в Луцьку. Для гостей підготували екскурсії, подарунки та можливість глибше дізнатися про традиції регіону, поживши із сім’ями лучан.

Урочисте відкриття табору відбулося 15-го квітня в Луцькій гімназії імені Модеста Левицького № 4.

До присутніх звернувся виконувач обов’язків Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Він привітав гостей із приїздом, побажав гарного відпочинку та незабутніх вражень і нових друзів.

«Це - гарна традиція. Щоправда, шкода, що її не започаткували раніше, а лише три роки тому. Таким чином ми даємо можливість дітям гарно відпочити та проводимо виховний процес. Знайомлячись з нашими традиціями, гості заряджаються позитивом та везуть його додому. Тому бажаю всім гарних свят», - звернувся до присутніх Ігор Поліщук.


З його слів, запрошувати до Луцька дітей з Волновахи - це ідея покійного міського голови Миколи Романюка. Ігор Поліщук закликав його вшанувати хвилиною мовчання.

Своєю чергою, керівник групи дітей із Волновахи Ганна Проскуріна подякувала всім за гостинність та додала, що діти з великим трепетом чекають на поїздку в Луцьку, бо після знайомства з цим краєм – полюбили його.


Зауважимо, що цього разу на Волинь приїхало 49 дітей та 5 дорослих, які їх супроводжують. Традиційно, вони житимуть у сім’ях містян, які самі зголосилися прийняти волновасців.

Дивовижним називають Лесин край мешканці східних регіонів України. Для багатьох учнів, які приїхали на великодні канікули, Луцьк відкривається не вперше. Дев’ятикласниця Ксеня пригадує, що коли їхала вперше, то однокласники відмовляли, мовляв, тут страшні сім’ї та діти – «бандери». Її подруга Анна в Луцьку вдруге, цього разу школярка житиме в тій сі’мї, в якій була торік. Вона розповідає, що так зблизилися з лучанами, що вони стали, як рідня.


Серед тих, хто відгукнувся гостинно прийняти дітей зі сходу – пані Наталія Ткачук. Жінка каже, що в неї є двоє дітей, а тепер буде третя Олександра, і їй цікаво себе спробувати в ролі багатодітної мами.


Учні зі сходу гоститимуть на Волині до 18-го квітня. Нагадаємо, що торік приїжджало 70 діток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus