USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Поблизу Луцька врятували поранених лебедів

5 Листопада 2014 17:11
До Державної екологічної інспекції у Волинській області надійшло повідомлення про пораненого лебедя, який знаходиться на болоті поблизу села Кульчин Ківерцівського району.

Для порятунку птаха на місце події виїхали працівники екоінспекції. На гумовому човні екологи швидко дістались середини болота, виловили знесиленого лебедя та доправили його на берег.

Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції в області.

Передавши врятованого птаха ветеринарним лікарям Луцького зоопарку, екоінспектори поїхали рятувати іншого лебедя, який з пораненим крилом плавав на ставку в селі Гаразджа Луцького району. Відловити птаха було складніше, оскільки поранення в нього були незначні.

Фахівці Луцького зоопарку відразу оглянули врятованих лебедів та надали їм медичну допомогу. Лебедю, який плавав на болоті біля Кульчина, ветеринари змушені були ампутувати поранене крило.
Наразі лебеді знаходяться у Луцькому зоопарку.

На жаль, не дивлячись на постійну роз'яснювальну роботу із жителями краю про недопущення фактів браконьєрства, рейдові перевірки екоінспекторів з контролю за дотриманням правил полювання, такі прикрі випадки все ж зустрічаються на території області.

«Та все ж не забуваймо, що лебеді – це незрівнянна окраса водойм Волині. Тож хочеться вірити, що не підніметься рука жодного із мисливців на те, аби знищувати величаву птицю, яка так довіряє людям...», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
обс Показати IP 5 Листопада 2014 17:44
по дорозі на ківерці за поворотом на прилуцьке на озерці було два дорослих лебеді та молоді . остався один молодий.певно це вони
Анонім Показати IP 5 Листопада 2014 18:14
в нас люди якісь дикі, особливо селяни. вони як побачать щось живе - барсука, зайця, лебедя - вбивають бідних тварин і їдять. як голод в країні. аби пожерти. краще б той лебедь дав в лоб, щоб не лізли більше
Лучанка Показати IP 5 Листопада 2014 18:19
Молодцi екологи!!! Гарно працюють!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus