USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Поблизу «заводу смерті» не перевірили рівень забруднення води, – ковельчани

10 Травня 2017 09:22
Належної перевірки якісного складу питної води в колодязях будинків, що знаходяться поруч з Ковельською філією ДП «Укрветсанзавод», зі слів місцевих жителів, не проводили, а лише вибірково засипали хлором окремі з них.

Про це йшлося під час наради в стінах ОДА спільно з першим віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим.

Виконувач обов’язків директора Волинського обласного лабораторного центру Наталя Янко зазначила, що в зоні, наближеній до заводу, спеціалісти зробили близько 60 проб питної води, в результаті чого встановили, що критичного забруднення нітратами та іншими елементами – немає.
Натомість місцева мешканка Марія Смірнова переконує, що спеціалісти дослідили лише декілька колодязів, ще 4 – засипали хлором. Слід зауважити, що людські будинки знаходяться вже за 430 метрів від межі заводу.
«Я сама робила 2 проби води в себе, рівень нітратів і аміаку в декілька разів перевищує норму. А ви кажете, що вода в нормі», - каже жінка.
Своєю чергою, Наталя Янко зазначила, що дослідження відбувалось не тотально у всіх колодязях, а в межах санітарної зони.

Відтак очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик розпорядився визначити додаткові місця відбору проб, аби дослідити й інші колодязі та скважини, що знаходяться поблизу заводу.

Нагадаємо, обурені ковельчани зібралися сьогодні, 10 травня, під стінами Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцьк Показати IP 10 Травня 2017 09:57
Шкода людей, що там проживають. Як завжди - все стримують на гальмах і тільки роблять вигляд "стурбованості" проблемою... Такі заводи потрібно виносити далеко за межі населених пунктів і спеціально облаштовувати, щоб не було витоку страшних речовин у довкілля. А в нас все робиться через велику "Ж".
лікар Показати IP 10 Травня 2017 15:44
Від Турійської районної лікарні 1 км до клюського скотомогильника. Слухаю уважно як ви будете відгавкуватися
Леонід Показати IP 10 Травня 2017 15:45
А аналізи ми завеземо в Німеччину а не до Луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus