USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Показали унікальні ікони і макраме

2 Грудня 2011 09:15
Унікальну виставку витворів мистецтва, створених руками лучан із особливими потребами, приурочена до Дня інваліда, відкрили 1 грудня у Палаці культури Луцька.

Молоді люди представили вироби з бісеру, вишиті сорочки, картини, вишивки, макраме та ікони, виготовлені на заняттях гурткової роботи, зокрема з бісероплетіння.

Свої витвори мистецтва продемонстрували неповносправні із Українського товариства глухих, Волинського обласного центру реабілітації інвалідів зору та Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя».

Громадська організація «Джерело життя» об’єднує молодих людей з особливими потребами віком від 14 до 35 років. У рамках співпраці до таких людей приходять викладачі гурткових занять із Палацу учнівської молоді та Центру науково-технічної творчості та допомагають їм творчо розвиватись.

За словами керівника «Джерела життя» Людмили Зелінської, така співпраця є вкрай необхідною, «адже ці люди одинокі, вони переважно перебувають в своїх домівках».
«На жаль, у нашому місті ще не створена інфраструктура доступу до різних закладів для таких людей. Тому ми, члени організації, намагаємося їм допомагати», - наголосила Зелінська.

Заснували організацію батьки, які виховують неповносправних дітей. Усього налічують 54 члени.

До слова, «Джерело життя», сприяючи творчому розвитку людей з особливими потребами, організовує для них різноманітні екскурсії до музеїв, театрів та інших закладів культури міста.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus