USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Поліція затримала на Волині близько 50 бурштинокопачів. ОНОВЛЕНО

14 Листопада 2015 12:12
Правоохоронці завадили незаконному видобутку бурштину на території Маневицього району Волинської області.

Так, поліція затримала групу осіб, які намагалися незаконно видобувати бурштин-сирець. Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це повідомили у прес-службі СК ГУ Національної поліції у Волинській області.

31 чоловіка та чотири транспортних засоби, затримали у лісовому масиві поблизу села Лісово співробітники батальйону поліції громадської безпеки особливого призначення Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Бійці забезпечують охорону громадського порядку на місці незаконного видобутку бурштину. Спецпризначенці завадили старателям у їхньому злочинному намірі.

У затриманих вилучили 25 штикових лопат та один пристрій для утворення отворів у ґрунті – бур.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиноб 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Окрім цього, сьогодні, 14 листопада, у Маневицькому районі близько 500 чоловік бурштинокопачів намагалися вчинити спробу незаконного видобутку бурштину. Внаслідок проведення спецоперації правоохоронці затримали 27 старателів та вилучили знаряддя злочину – лопати. Усі бурштинокопачі жителі Рівненської та Житомирської областей.

На даний час ситуація контрольована силовиками. На місці незаконного видобутку бурштину охорону громадського порядку забезпечують близько тисячі правоохоронців та спецпризначенців. Також допомогу надають співробітники ДСНС, лісової охорони та представники добровольчих батальйонів.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців та допоміжних сил незаконного видобутку бурштину на Маневиччині не допущено.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus