USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Поліція затримала з бурштином шістьох старателів з Луцька та району

30 Березня 2016 12:48
Працівники управління захисту економіки у Волинській області у лісовому масиві поблизу населеного пункту Заріччя Маневицького району затримали 6 чоловік, які здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомили у прес-службі волинської поліції.

Так, Сьогодні, 30 березня близько 03:00 години до управління захисту економіки у Волинській області надійшла інформація про те, що у лісовому масиві поблизу населеного пункту Заріччя Маневицького району група невідомих осіб здійснює незаконний видобуток бурштину-сирцю.



Поліцейські оперативно прибули у лісовий масив та виявили 6 чоловік, які за допомогою мотопомпи здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю, шляхом його вимивання.



На місце події викликали слідчо-оперативну групу Маневицького відділу поліції. Під час проведення огляду місця події поліцейські виявили та вилучили транспортний засіб марки «Renault Trafic» білого кольору, на якому старателі прибули у лісовий масив для здійснення незаконного видобутку сонячного каміння, 1 мотопомпу марки «Kentavr», понад 100 метрів пожежних рукавів, підсаки, штикові лопати, 20-ти літрову каністру з бензином, гумові чоботи, плащі, інший спецодяг.



Окрім того, під час проведення слідчої дії у транспортному засобі працівники поліції виявили та вилучили грошові кошти на загальну суму 10 тисяч гривень та 17 камінців бурштину-сирцю.

Усе вилучене поліцейські доставили до Маневицького відділу поліції для подальшого зберігання.

Поліцейські з’ясували, що до незаконного видобутку бурштину причетні 21-річний, 20-річний, 31-річний, 46-річний жителі обласного центру, а також 19-річний та 20-річний жителі Луцького району.

Відомості за даним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Триває слідство.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олесь Показати IP 30 Березня 2016 12:54
Нові хлопці. Тільки почали. Обладнання - нкльове . На шлангах ще "муха не сиділа". Не знали Правил. Не заплатили. А там Порядок! Тільки для зареестрованих користувачів!
нхя не смішно Показати IP 30 Березня 2016 13:09
Чуваки працювали без даху, за що й поплптились.
Поліщук О.Ю. Показати IP 30 Березня 2016 17:11
О, дійсно замітив що тільки хлопці з управління економіки працюють я управління полійії шось нікого не затримує:)
Волинянин Показати IP 30 Березня 2016 21:38
В Рівненській обл щось не затримують нікого , бо там можна і пілюлей відхватити .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus