USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польща пропонує Україні свою зброю

16 Жовтня 2014 08:15
Продаж своєї військової техніки, обладнання та зимового екіпірування для військовослужбовців запропонувала Україні Польща. Зараз сусідня країна очікує відповіді на свої пропозиції, - інформує УНІАН.

Про це заявив польський генерал, колишній заступник міністра оборони Вальдемар Скшипчак під час Baltic Business Forum.

"Зараз українці все знають, що ми можемо запропонувати. Тепер все залежить від того, коли Україна зробить наступний крок, а саме - запитає, коли конкретне обладнання ми можемо поставити", - сказав Скшипчак.

Польський генерал у відставці повідомив, що польські виробники озброєння можуть поставити українцям стрілецьку зброю, амуніцію, бронежилети, каски, дрони, тепловізори та інше обладнання.

"Є лише одна умова - українці повинні ухвалити рішення, що вони хочуть, бо потім виявиться, що знову будуть сидіти в окопах у капцях та футболках", - сказав він.

Заступник керівника холдингу Polska Grupa Zbrojeniowa, який об'єднує усі компанії оборонного комплексу, Міхал Світальський відмовився коментувати, чи зверталась українська сторона до польських партнерів щодо закупівлі військового обладнання.

Представники польської влади неодноразово повторювали, що Польща може продати Україні зброю, якщо вона звернеться з таким проханням до її виробників, зазначаючи, що Євросоюз не встановлював жодної заборони на такі поставки. Президент Польщі Коморовський був готовий надати згоду на постачання зброї в Україну під час самміту НАТО в Уельсі, але Порошенко тоді так і не звернувся до нього з відповідним проханням.

Нагадаємо, що новопризначений прем'єр-міністр Польщі Ева Копач не висловлювала підтримку ініціативи можливих поставок польської зброї до України. Коментуючи це питання, вона зазначала, що підходить до нього перш за все як жінка. Копач неодноразово наголошувала на необхідності забезпечити безпеку в першу чергу власної країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
иван Показати IP 16 Жовтня 2014 08:27
бандеры ленина свалили- он падал головою вниз а мы его всегда любили : А тут еще и новое оружие ? может сначала люсрация
Дончанин Показати IP 16 Жовтня 2014 09:33
"Продаж своєї військової техніки, обладнання та зимового екіпірування для військовослужбовців запропонувала Україні Польща" - Ведь Украина желает от Польши получать БЕСПЛАТНО даже уголь. А тут генерал желает, чтобы Украина платила за вооружение. Размечтался!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus